Propagandă împotriva educaţiei sexuale devenită virală. O asociaţie creştină cere ignorarea educaţiei sexuale, „seculariste, care transformă tinerii în “derbedei”

Propagandă împotriva educaţiei sexuale devenită virală. O asociaţie creştină cere ignorarea educaţiei sexuale, „seculariste, care transformă tinerii în “derbedei”

Unul dintre posterele reprezentanţilor Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor FOTO ortodoxiatinerilor.ro

Asociaţia Ortodoxia Tinerilor promovează zilele acestea, în mediul virtual, o serie de materiale agresive prin care militează pentru neintroducerea educaţiei sexuale în şcoli, denumită de ei ca fiind de tip „secularist”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania demarată de Asociaţia Ortodoxia Tinerilor vine la câteva zile după ce 60 de ONG-uri din ţară  au remis Ministerului Educaţiei un comunicat denumit "Apel de urgenţă pentru educaţie sexuală în şcoli". 

În replică, Asociaţia Ortodoxia Tinerilor a realizat mai multe postere în care combat cele susţinute de ONG-urile care au cerut ministerului de resort să introducă în şcoli educaţia sexuală.
 
Mai multe dintre aceste postere au devenit virale pe Facebook, acolo unde au fost distribuite sau apreciate de mii de persoane. Posterele asociaţiei creştine pun în antiteză efectele pe care le-ar avea educaţia sexuală din şcoli, în comparaţie cu “educaţia pentru viaţă (creştină)”, aşa cum o denumesc reprezentanţii acesteia.
 
De exemplu, în opinia asociaţiei Ortodoxia Tinerilor, educaţia pentru viaţă formează tineri responsabili în timp ce educaţia sexuală formează “viitori derbedei”. Exemplele puse în antiteză continuă: soţi fideli, prieteni pe viaţă/voiajori sexuali, actori grăbiţi; mame eroine/viitori autori morali de avorturi. 
 

 
“Agresarea copiilor cu imagini şi conversaţii de natură sexuală nu educă, ci excită, şi prin urmare deprinde, prin condiţionare. Cu alte cuvinte, corupe”, e îndemnul reprezentanţilor Asociaţiei. 
 
Reacţiile utilizatorilor internetului la materialele de propagandă împotriva educaţiei sexuale au fost diverse. În timp ce multe persoane au fost de accord cu mesajul Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor, alţii i-au condamnat pentru demersul lor. 
 
 
„Serios, oameni buni? Suntem una dintre ultimele ţări fără educaţie sexuală în scoli şi campioni la mame minore, avorturi şi violuri! Conştientizarea acestor probleme se poate face în şcoli! Credinţa şi religia se discută acasă din primii ani de viaţă pe când sexul e un subiect tabu! Tinerii ştiu ce e ăla, îl practică, dar nu cunosc consecinţele! Astea trebuiesc introduse în viaţa lor prin ore de educaţie sexuală! Să nu mai fim naivi şi îndoctrinaţi! Credincioşi putem fi şi cu educaţia aferentă, inclusiv cea sexuală!”, a comentat un bărbat. 
 
Materialele promovate de Asociaţia Ortodoxia Tinerilor: 
 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările