Cum repari un fermoar stricat. Trucuri simple

Cum repari un fermoar stricat. Trucuri simple

Fermoar. Sursa foto: eva.ro

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să nu putem îmbrăca sau dezbrăca o haină din cauza că i s-a defectat fermoarul. Situaţia devine mai complicată atunci când timpul pune presiune pe noi. Din fericire, există câteva trucuri simple care ne pot ajuta să reparăm uşor un fermoar stricat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fermoarele care se blochează sau se strică ne dau bătăi de cap în cele mai nepotrivite momente, dar putem ieşi uşor dintr-o astfel de situaţie. Iată câteva soluţii simple şi rapide să îl repari pe viitor singură, dacă nu ai timp să mergi la un croitor: 

1. Dacă cheiţa pierde contactul şi rămâne pe o singură parte a fermoarului, luaţi un patent şi strângeţi puţin pe verticală partea cheiţei care rămâne liberă. În acest fel cheiţa se va prinde mai strâns de zimţii fermoarului şi nu se va mai detaşa.
 
2. Problemele cu funcţionarea fermoarului se pot datora acumulării de murdărie între zimţi. Curăţaţi bine fermoarul pe toată lungimea folosind puţin săpun şi o cârpă umedă. Ştergeţi bine suprafeţele zimţilor, dar şi spaţiile dintre ei.
 
3.Dacă fermoarul este blocat şi cauza nu este o bucată de stofă nimerită în cheiţă, atunci soluţia este să lubrifiaţi zimţii. Pentru asta puteţi folosi un creion simplu: ştergeţi zimţii din apropiere cu grafitul şi mişcaţi cheiţa. Dacă nici asta nu vă ajută, ungeţi zimţii cu săpun, vaselină sau o lumânare din ceară. Astfel, cheiţa se va deplasa uşor pe zimţii lubrifiaţi.
 
4. Dacă ai de-a face cu un fermoar care se închide strâmb, este suficient să scoţi capsa de metal de la capătul fermoarului cu ajutorul unui obiect metalic ascuţit. Scoate cheiţa şi pune-o la loc potrivind cele două părţi ale fermoarului, astfel încât zimţii să se închidă perfect. Capsează apoi capătul fermoarului cu un capsator sau încearcă să refoloseşti capsa înlăturată, dacă nu este deteriorată.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: