Cartier rezidenţial din Iaşi fără curent electric. Zeci de familii cu case luxoase, nevoite să stea cu chirie

Cartier rezidenţial din Iaşi fără curent electric. Zeci de familii cu case luxoase, nevoite să stea cu chirie

FOTO Shutterstock

Primăria Iaşi spune că a alocat opt milioane de lei pentru extinderea reţelei, dar investiţia nu s-a făcut deoarece reţeaua ar fi trebuit să treacă peste nişte proprietăţi private.

Dezastru pentru mai multe familii dintr-un cartier rezidenţial din Iaşi. De mai mulţi ani, oamenii nu au curent electric şi sunt nevoiţi să apeleze la generatoare electrice sau la bunăvoinţa unor vecini aflaţi la distanţă considerabilă pentru a beneficia de confort. Unii dintre ei spun că s-au săturat să dea bani pe chirii, deşi au casele construite şi mobilate de ani de zile.

 „Casa este gata de un an şi jumătate aproximativ. Am montat tot, bucătăria ne aşteaptă. Camerele sunt făcute, până şi patul e făcut. Aşteptăm curentul ca să ne putem muta. După ce am cumpărat terenul, am scos certificatul de urbanism şi în certificatul de urbanism se precizează clar că este posibilitate de racordare la energie electrică. Cu toate acestea, de atâţia ani de zile, nu au făcut absolut nimic”, spune Ana Maria Ciobanu, proprietar, notează digi24.ro.
 
Oamenii spun că nimeni nu le-a spus când vor putea beneficia de un confort minim, având în vedere că au casele terminate de ani de zile. Tot ce lipseşte este curentul electric. 
 
„Suntem o comunitate de 40 de familii fără energie electrică, fără asfalt şi fără niciun termen clar din partea primăriei că s-ar rezolva toate aceste probleme”, a spus Ştefan Breabăn, locuitor al zonei respective din municipiul Iaşi.
 
Reprezentanţii Primăriei Iaşi spun că au alocat opt milioane de lei pentru extinderea reţelei, dar investiţia nu s-a făcut deoarece reţeaua ar fi trebuit să treacă peste nişte proprietăţi private.
 
 „În hărţile cadastrale care a trebuit să le punem la dispoziţie constructorului pentru a putea realiza investiţia s-a observat că foarte multe dintre căile de acces, de fapt, erau cote indivize care aparţineau proprietarilor din zonă”, spune Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările