Şef de Vamă condamnat pentru infracţiuni de corupţie îşi cere funcţia înapoi în instanţă

Şef de Vamă condamnat pentru infracţiuni de corupţie îşi cere funcţia înapoi în instanţă

Palatul de Justiţie Iaşi

Eugen Butur, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită, vrea să revină la conducerea Direcţiei Regionale Vamale Iaşi. Bărbatul a fost acuzat că, în perioada 2002- 2003, i-ar fi cerut unei femei o sumă lunară de 200 de euro drept „taxă de bune relaţii" .

Ştiri pe aceeaşi temă

După şase ani de când a fost destituit de la şefia Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi, Eugen Butur a cerut judecătorilor Curţii de Apel Iaşi să oblige Autoritatea Naţională a Vămilor să-l repună în funcţie. În plângerea adresată instanţei, ieşeanul susţine că ordinul prin care a fost constituită Comisia de Disciplină care a decis demiterea lui a fost anulat.

Având în vedere nelegalitatea constituirii comisiei care a emis ordinul din 6 aprilie 2006 rezultă că toate actele întocmite de aceasta sunt nule. Solicit să constataţi nulitatea absolută a ordinului din 6 aprilie 2006 ca fiind emis de o comisie nelegal constituită, astfel încât să obligaţi pârâta la reintegrarea mea în funcţia avută anterior destituirii şi obligarea la plata drepturilor salariale ce mi se cuvin", a precizat Butur, în plângerea depusă la Curtea de Apel Iaşi. Primul termen al procesului va fi pe 9 mai. Atunci şi reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Vămilor îşi vor prezenta punctul de vedere.

Iaşi: Fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale, condamnat la închisoare cu executare

Potrivit procurorilor, în perioada 2002- 2003, pe când era director al DRV, Eugen Butur i-ar fi cerut unei femei o sumă lunară de 200 de euro drept „taxă de bune relaţii" . Aceasta i-ar  fi dat 4.350 de lei, iar ulterior l-a denunţat. În faţa anchetatorilor, fostul director a susţinut că de fapt a ajutat-o pe denunţătoare să-şi înfiinţeze o firmă de comisionariat vamal.

Procurorii au susţinut şi că Butur ar fi intermediat operaţiuni financiare pentru o firmă din Iaşi a rudelor sale şi ar fi beneficiat astfel de venituri necuvenite. De asemenea, acesta ar fi omis să treacă în declaraţia de avere din 2005 două terenuri.

Judecătorii, de neînduplecat în dosarul fostului şef al Vămii Iaşi

În martie 2010, Eugen Butur a fost condamnat la patru ani de închisoare de Tribunalul Iaşi pentru luare de mită, fals în declaraţii  şi alte infracţiuni de corupţie. Curtea de Apel a menţinut sentinţa, dar fostul şef a declarat recurs.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările