VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Imagini de coşmar lângă şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Norii de praf au acoperit, luni după-amiaza, peste 200 de metri din Drumul Naţional 76 Deva – Oradea, la marginea satului Şoimuş, iar şoferii care au circulat pe şosea au putut vedea cum tone de bolovani şi pietriş din versant se prăvăleau până la marginea acesteia.

În zona în care Lotul IV din viitoarea Autostradă Lugoj – Deva va traversa şoseaua au loc lucrări de decopertare a versantului.

Dealul de la marginea satului Şoimuş este excavat, iar bolovanii se prăvălesc de la câteva zeci de metri.

VIDEO

„Am trecut de mai multe ori prin zonă în ultimele zile. E foarte riscantă această porţiune. Norii de praf reduc vizibilitatea şi ne temem ca pietrele care cad să nu ne lovească maşinile”, a relatat un şofer. Luni, un drumar veghea de pe marginea drumului naţional modul în care au loc excavaţiile. În apropierea sa, au fost amplasate mai multe panoruri în care şoferii sunt avertizaţi să circule cu prudenţă, existând riscul unor accidente, iar din loc în loc au fost agăţate, pe versant, plase de protecţie împotriva căderilror de pietre.

„La baza versantului, înainte de drumul naţional, a fost montată o plasă de protecţie, pentru ca bolovanii să nu ajungă în şosea. Traficul se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Situaţia este monitorizată în permanenţă, iar piloţii de circulaţie aplică restricţii de trafic pentru scurte perioade, în cazul în care în zona de drum vizibilitatea este îngreunată din cauza prafului”, a declarat, pentru adevarul.ro, Alina Sabou, specialist relaţii publice în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

 

Traficul este restricţionat la intrarea în Şoimuş, în cel mai dificil sector al şantierului Lotului IV din Autostrada Lugoj – Deva. Aici va fi excavat versantul şi va fi construit un pod care va traversa drumul naţional de pe malul Mureşului, diferenţa de nivel fiind de câteva zeci de metri.

Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva are o lungime de 22 de kilometri şi va fi realizat până la sfârşitul acestui an, potrivit celor mai optimiste planuri ale reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră. Proiectul a demarat la sfârşitul anului 2013 şi trebuia finalizat în mai 2016.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Grota cu lilieci care a blocat construcţia autostrăzii Lugoj - Deva a fost astupată. Câte vieţuitoare au fost salvate

Liliecii găsiţi „responsabili” pentru întârzierea cu peste un an a lucrărilor la viitoarea autostradă Lugoj – Deva, au fost luaţi din peştera în care se adăposteau, situată în Şoimuş, pe Lotul IV. Grota a fost astupată, iar în perioada următoare vor putea demara lucrările în zonă.

VIDEO Autostrada Vestului. Imagini aeriene cu şantierul celui mai complex nod rutier de pe A1 Lugoj - Deva

Zeci de muncitori lucrează în prezent la unul dintre cele mai complexe proiecte de pe Autostrada Lugoj – Deva, construirea nodului rutier de la Şoimuş. Pilonii de susţinere a podului imens de pe malul Mureşului au fost ridicaţi, însă drumarii mai au de lucru la investiţia care va trebui finalizată în acest an.

Probleme grave reclamate pe un lot al autostrăzii Lugoj - Deva: „E o chestiune de timp până când versantul va cădea“

O asociaţie care monitorizează marile proiecte de infrastructură atrage atenţia asupra mai multor probleme pe şantierul Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva şi susţine că există pericolul alunecării unei cariere de bazalt, care poate duce la devastarea noii autostrăzi. Lucrările sunt în parametri normali, informa, recent, ministrul Transporturilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările