Tinerii devin reporteri de ocazie pentru a-şi descrie sentimentele faţă de comunitate

Tinerii devin reporteri de ocazie pentru a-şi descrie sentimentele faţă de comunitate

Hunedoara nu mai are secrete pentru reporterii virtuali

Adolescenţii hunedoreni folosesc tot mai mult Internetul pentru a-şi exprima sentimentele faţă de oraşul lor. Pe Youtube, devenit cel mai cunoscut site de Internet pe care vizitatorii pot posta propriile filmuleţe, îşi dau întâlnire sute de hunedoreni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În lupta pentru câştigarea unui număr cât mai mare de afişări s-au înscris amatorii de sporturi inedite, cum ar fi parkour, adolescenţii pasionaţi de muzică şi dans, suporterii cei mai gălăgioşi ai echipelor Corvinul Hunedoara şi Jiul Petroşani, iubitorii de senzaţii tari la volanul unor maşini de lux şi hunedoreni pentru care nu prea contează ce au filmat, atât timp cât au răbdarea necesară pentru a adăuga spaţiului virtual propriile creaţii.

Jurnalişi pentru Youtube

„Pentru mine, fiecare filmuleţ pe care îl fac şi apoi îl postez pe Internet reprezintă ceva special”, spune Rudolf, unul dintre hunedorenii pasionaţi de istoria trenurilor care au circulat pe liniile ferate înguste în Hunedoara şi a vechiului combinat siderurgic. Reporterul „virtual” a adăugat colecţiei Youtube peste 30 de piese video, cele mai multe despre zonele din Hunedoara, ruinate de timp şi de nepăsare.

Muzica de cartier şi locurile sărace din Hunedoara sunt pentru Alex Stângă subiecte pe care le vânează în fiecare zi cu camera video de buzunar, pentru a le transmite lumii prin Internet. „Aşa mă exprim eu. Îmi vărs oful, prin videoclipurile pe care le pun pe site”, a spus adolescentul, căruia calculatorul îi ocupă un loc important în viaţă.

În topul hunedorean al filmuleţelor de pe Internet, primul loc îl ocupă suporterii echipei Corvinul Hunedoara, cu peste 200 de postări. „Folosim Youtube-ul pentru a ne promova, pe noi şi pe echipa iubită, pentru a exprima ceea ce simţim pentru Corvinul”, a declarat Dan, unul dintre ultraşii care nu se desparte de camera video.

Deranjaţi de noile tehnologii


Filmuleţele nu sunt privite cu ochi buni de profesori. Conducerea Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad a decis să le interzică elevilor accesul cu telefoane la ore, pentru ca dascălii să se simtă în siguranţă. Asta în urma apariţiei unui filmuleţ în care dascălul Stelian Circo fusese surpins pipăind o elevă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările