Pompierul care a salvat un copil de 14 ani din calea apelor a primit Emblema de onoare a IGSU

Pompierul care a salvat un copil de 14 ani din calea apelor a primit Emblema de onoare a IGSU

Florin Sălcuceanu. FOTO: ISU Hunedoara.

Florin Sălcuceanu, un pompier din judeţul Hunedoara, a primit Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plutonierul adjutant Florin Marius Sălcuceanu, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara, desemnat Pompierul Anului 2020 în judeţul Hunedoara, a fost recompensat alături de colegii din celelalte judeţe ale ţării, în cadrul unei ceremonii speciale la Ministerul Afacerilor Interne.

Pompierul hunedorean, care a primit Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, s-a remarcat într-o operaţiune de salvare în timpul inundaţiilor produse în luna iunie, în satul Grid.

„În urma unei viituri, un băiat de 14 ani a rămas izolat în zona inundată fără posibilităţi de autosalvare. În ciuda vitezei de curgere a apei, plutonierul adjutant Florin Marius Sălcuceanu a înfruntat viitura susţinut de echipajul său şi a dat dovadă de curaj şi ingeniozitate realizând un dispozitiv cu ajutorul căruia a reuşit salvarea copilului. Adolescentul a fost purtat în braţe de pompierul hunedorean până într-o zonă de siguranţă. De aici băiatul s-a îndreptat direct spre şcoală. În acea dimineaţă trebuia să susţină examenul de capacitate, test pe care l-a promovat în ciuda stresului suferit”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Inundaţiile au blocat traficul feroviar în zona Bradului. Un sector de 12 kilometri este afectat de aluviuni

Ploile au făcut ravagii în Ţara Haţegului şi Ţara Zarandului. Sute de gospodării şi drumuri inundate

Drum judeţean din munţi devastat de torenţi. Pagubele produse de vremea rea în judeţul Hunedoara

VIDEO Efectele devastatoare ale furiei apelor. Lacuri inundate cu gunoaie, zeci de arbori luaţi de viituri

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările