Controale la exploatările forestiere. Doi funcţionari silvici au fost amendaţi de poliţişti

Controale la exploatările forestiere. Doi funcţionari silvici au fost amendaţi de poliţişti

FOTO: ARHIVĂ.

Mai multe controale au fost efectuate de poliţişti şi angajaţi ai Gărzii forestiere, la firme din Valea Jiului care activează în industria lemnului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Hunedoara şi angajaţii Gărzii Forestiere Timişoara au controlat mai multe societăţi comerciale din Petrila, care operează în industria lemnului.

Descinderi ale Poliţiei la transportatorii de lemne: şofer lăsat fără marfa dintr-un camion

Clipe de groază trăite de un pădurar care a surprins cinci hoţi de lemne în pădure. Ce a păţit bărbatul

Transport de cherestea oprit de poliţişti în Petrila. Marfa a fost confiscată, iar camionul indisponibilizat

La una dintre firmele vizate, au fost constatate încălcări ale legislaţiei silvice în vigoare referitoare la modul de exploatare a materialului lemnos conform, motiv pentru care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Doi funcţionari silvici au fost amendaţi pentru îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de lucru.

„Poliţiştii au constatat faptul că un funcţionar nu a respectat prevederile legale privind modul de operare a datelor în programul SUMAL 2.0 pentru două partizi de masă lemnoasă pe picio,r la care au expirat autorizaţiile de exploatare, motiv pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 lei. Totodată, a fost identificat un alt funcţionar silvic, cu privire la care s-a stabilit că a expediat fără provenienţă legală 27,580 mc de lemn de foc din specia fag şi a primit şi a depozitat fără documente legale de provenienţă 26,124 mc material lemnos din specia răşinoase. Faţă de cel în cauză, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 15.000 lei şi măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 27,580 mc lemn de foc din specia fag în valoare de 4.511,84 lei şi confiscarea faptică a 26,124 mc material lemnos din specii răşinoase”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Asaltul asupra Sarmizegetusei Regia. Ce au adus 20 de ani de anchete în dosarele aurului dacic furat

Cele mai stranii „sate fantomă”. Locurile ascunse de civilizaţie, ţinute în viaţă de o mână de oameni FOTO

Cantitatea enormă de aur şi cupru pe care o va exploata o companie canadiană la Rovina, al doilea mare zăcământ aurifer din Europa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările