VIDEO Atelierul de croitorie al Episcopiei Giurgiului produce măşti şi halate ce vor fi donate medicilor

VIDEO Atelierul de croitorie al Episcopiei Giurgiului produce măşti şi halate ce vor fi donate medicilor

Atelierul va produce măşti şi halate medicale                                   Captură video

Atelierul de croitorie funcţionează în cadrul mănăstirii Sfântul Ioan Rusu din localitatea Slobozia, judeţul Giurgiu.

„Episcopia Giurgiului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, se alătură efortului autorităţilor şi întregii comunităţi de a ajuta în mod concret personalul medical aflat în prima linie a luptei pe care întreaga lume o duce cu pandemia provocată de virusul COVID-19.

În acest sens în atelierul de croitorie a veşmintelor preoţeşti de la Mânăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia, Giurgiu se produc acum halate medicale şi măşti de protecţie ce vor fi donate autorităţilor sanitare”, aşa sună anunţul reprezentanţilor episcopiei.

De asemenea, duminică, 15 martie, în cadrul lucrărilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului s-a decis că preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toate îndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile şi măsurile de prevenire şi limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

Video: Emil Palagean

De asemenea, s-a decis „punerea la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, a spaţiilor pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială Sf. Andrei a Parohiei Sf. Treime Smârda din Mun. Giurgiu, Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din loc. Slobozia.

Inventarierea tuturor spaţiilor din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină”, precizează Episcopia Giurgiului.

O altă decizie a Permanenţei a fost cea de a se organiza, la intrarea în fiecare locaş de cult, a unor zone dotate cu dezinfectant.

„Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească, dar, în acelaşi timp, la fel de important este ca toţi slujitorii sfintelor altare să continue să slujească comunităţile parohiale, să sprijine şi să vină în ajutorul tuturor celor care au nevoie de mângâierea sufletească a Bisericii”, adaugă preoţii.

Pe aceeaşi temă:

Episcopia Giurgiului, pregătită să pună la dispoziţie spaţii pentru carantină sau pregătirea hranei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: