Poliţia de Frontieră Giurgiu a descoperit un tânăr afgan ce a călătorit pe osia unui TIR din Turcia până în România

Poliţia de Frontieră Giurgiu a descoperit un tânăr afgan ce a călătorit pe osia unui TIR din Turcia până în România

Din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci. Foto: Poliţia de Frontiera

Un tânăr din Afganistan a fost găsit de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre în România pe la frontiera Giurgiu, el fiind ascuns pe osia unui TIR care transporta fructe din Turcia pentru Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursul acestei nopţi, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, şoferul unui TIR, din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, ce transporta fructe din Turcia pentru Moldova.

„În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin fără documente de identitate asupra sa”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. 

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul depistat este cetăţean afgan care îşi dorea să ajungă în Marea Britanie. El a recunoscut că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului, într-o parcare din Turcia, fără a avea consimţământul şoferului.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, tânărul, şoferul mijlocului de transport şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se mai arată în comunicat.       

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările