Hârtie igienică în loc de măşti medicale. Percheziţii într-un dosar de înşelăciune

Hârtie igienică în loc de măşti medicale. Percheziţii într-un dosar de înşelăciune

Percheziţii foto: Arhiva Adevărul

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Opt persoane au primit mandat de aducere.

Nouă percheziţii au loc în dimineaţa zilei de joi, 16 iulie, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date şi indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generată de pandemia COVID- 19.

„Cei în cauză, în baza unor anunţuri postate pe reţelele de socializare, au ataşat fotografii cu maşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor”, spun poliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu.

Au fost identificate 89 de persoane vătămate.

„Din cercetari, a mai rezultat că prin intermediul aceloraşi anunţuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informaţiilor, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti şi Inpectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu.

Citeşte şi:

Peste două kilograme de bijuterii din aur, găsite de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu la trei cetăţeni bulgari

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: