Unul dintre seminariştii care au ucis un om în stradă a fost eliberat din arest pentru a susţine Bacalaureatul

Unul dintre seminariştii care au ucis un om în stradă a fost eliberat din arest pentru a susţine Bacalaureatul

Momentul altercaţiei care a dus la crimă Foto: cameră de supraveghere

Deşi a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor, unul dintre tinerii care a înjunghiat un bărbat de 42 de ani a primit aviz favorabil de la judecători pentru a susţine examenul de Bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lovitură de teatru în cazul elevilor seminarişti puşi sub acuzare pentru uciderea cu brutalitate a unui gălăţean de 42 de ani după ce plecaseră de la petrecerea de absolvire. Tribunalul Galaţi i-a condamnat iniţial pe George Micu (19 ani) şi Lucian Gabriel Zaharia (18 ani), elevi la Seminarul Teologic din Galaţi, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe.

Parchetul a atacat cu apel decizia, iar dosarul este judecat în prezent de Curtea de Apel Galaţi. Pe 23 martie 2020, George Micu a fost eliberat din arest, fiind plasat în arest la domiciliu. Reprezentanţii Arhiepiscopiei ”Dunărea de Jos” declarau iniţial că vor lua măsuri drastice împotriva elevilor dacă se va dovedi că se fac vinovaţi de acuzaţiile aduse.

„Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Andrei» din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată“, precizau reprezentanţii Seminarului Teologic Ortodox.

Până la urmă, faţă de cei doi tineri nu s-a mai luat nicio măsură, nici măcar faţă de George Micu, care a fost condamnat pentru omor. Pe 11 august 2020, Curtea de Apel Galaţi i-a permis lui George Micu să meargă la Seminarul Teologic pentru a-şi ridica diploma de Bacalaureat, după ce  a admis cererea acestuia ca pe 4, 22, 24 şi 25 iunie 2020  să susţină probele examenului naţional.

Crimă după banchetul de absolvire

Potrivit anchetatorilor, nu a existat un mobil al omorului, totul având la origine un conflict spontan, pe care Lucian Gabriel Zaharia şi George Micu l-au avut iniţial cu fiul celui pe care l-au ucis. Crima a avut loc după ce seminariştii au plecat de la petrecerea de absolvire. Pe drumul spre cămin, tinerii s-au întâlnit cu victima, care a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în cap, leziunile fiindu-i fatale.

„Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă, a fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Au recunoscut fapta”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Purta în permanenţă cuţit

De celaltă parte, avocatul tinerilor, Julieta Popescu, a explicat că nu aceştia au iniţiat conflictul cu final tragic, ci că au fost acostaţi şi înjuraţi de fiul şi ginerele victimei, care a intervenit ulterior, înarmat cu o bâtâ, deşi situaţia conflictuală nu impunea acest lucru, fiind doar la nivel verbal.

„Cei doi veneau de la un banchet  şi în urma acestor discuţii, a degenerat. Putem spune că a existat şi o provocare, pentru că au fost urmăriţi de părintele unuia dintre copii, cu care a existat conflictul anterior. De aici nu a fost decât un pas la crearea acestei altercaţii între tatăl, cel care îl însoţea, şi cei doi inculpaţi. Banchetul a aparţinut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin şi pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercaţie anterioară incidentului”, a precizat avocatul.

Tinerii şi-au recunoscut faptele atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa instanţei. „Regretă fapta. Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele, o să mergem pe o procedură simplificată, şi-au manifestat această opţiune încă de la faza de urmărire penală”, a mai spus avocata tinerilor.

Vă mai recomamdăm să citiţi şi:

Crimă pasională, în plină stradă, la Cluj. O tânără a fost înjunghiată mortal de iubitul gelos

UPDATE Crimă şocantă într-un sat din Apuseni. Un bărbat i-a tăiat capul fratelui său cu un topor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările