VIDEO Un pui de barză căzut din cuib şi un pui de pisică prins între etajele superioare ale unui bloc, salvaţi de pompieri

VIDEO Un pui de barză căzut din cuib şi un pui de pisică
prins între etajele superioare ale unui bloc, salvaţi de pompieri

Foto: ISU Galaţi

Pompierii au reuşit să salveze cu autoscara micile victime, care riscau să moară dacă nu s-ar fi intervenit în timp util.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii gălăţeni au intervenit duminică, 31 mai, la două cazuri mai puţin obişnuite. Aceştia au fost solicitaţi mai întâi în comuna Folteşti după ce un cetăţean a anunţat la 112 că a găsit un pui de barză căzut din cuib.

Până la sosirea echipajului de pompieri în localitate, puiul a fost hrănit şi ţinut la adăpost. ”O echipă de la Electrica a întrerupt furnizarea energiei electrice. În acest fel salvatorii care au folosit autoscara mecanică s-au putut strecura printre firele de înaltă tensiune pentru a reuni barza cu ceilalţi pui”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La scurt timp după aceea, pompierii au fost din nou solicitaţi, de această dată în Galaţi, pentru a ajuta o pisică care rămăsese înţepenită între etajele superioare ale unui bloc din cartierul IC Frimu.

”Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reuşit să îl extragă dintre acoperişuri, astfel încât am fost nevoiţi să acţionăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranţă”, mai spune purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: