Un bărbat de 52 de ani, din Galaţi, s-a înecat în Dunăre în împrejurări suspecte

Un bărbat de 52 de ani, din Galaţi, s-a înecat în Dunăre în împrejurări suspecte

Trupul bărbatului a fost scos la mal FOTO Arhivă ISU Galaţi

Bărbatul a fost observat de trecători în timp ce se chinuia să se menţină la suprafaţă şi a fost adus la mal de o barcă a Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ). Din păcate, echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a reuşit să-l resusciteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incident destul de controversat, duminică, 24 mai 2020, la Galaţi. Un bărbat de 52 de ani s-a înecat în Dunăre în împrejurări neclare, având în vedere că că în zonă nu se afla vreo ambarcaţiune, iar apa rece (are doar 19 grade Celsius) şi vremea rece şi ploioasă nu sunt deloc propice pentru înot.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, în apropiere de prânz un echipaj SMURD şi o barcă de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi „au fost solicitate să intervină pentru scoaterea din apele Dunării a unui bărbat de 52 ani”. 

Conform sursei citate, apelantul care a anunţat prezenţa bărbatului în apele fluviului a menţionat că acesta încerca să se menţină la suprafaţă, iar un echipaj cu barcă al AFDJ l-a adus aproape de mal. 

„De aici, l-au preluat cadrele medicale, care din păcate, nu au mai putut face nimic pentru victimă. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanţa SMURD  declarat decesul bărbatului”, a precizat ISU Galaţi.

Autorităţile au declanşat o anchetă penală pentru moarte suspectă. Există mai multe ipoteze legate de împrejurările producere incidentului, cea mai plauzibilă fiind cea a unui accident, însă nu este exclusă nici varianta că ar putea fi vorba de o sinucidere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările