Timp de trei zile, Galaţiul devine capitala folkului românesc. Ce artişti cântă la „Danube Folk Festival”

Timp de trei zile, Galaţiul devine capitala folkului românesc. Ce artişti cântă la „Danube Folk Festival”

Mircea Vintilă va concerta în prima seară FOTO Adevărul

Festivalul organizat de  Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi a ajuns la a V-a ediţie. Concertele vor avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 20,00, la Grădina Publică (în apropierea teatrului). Intrarea este liberă.

Festivalul „Folk la Dunăre” 2019 se va desfăşura în perioada 7-9 iunie 2019, în fiecare zi de la ora 20,00, în Grădina Publică (lângă Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi), care va deveni spaţiul de artă folk timp de 3 zile pentru artişti consacraţi ai genului, precum Mircea Vintilă, Radu Cârstea şi Laurenţiu Cazan.

Muzica folk este una de suflet pentru români, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul şi linia melodică. Publicul de toate vârstele se regăseşte cu uşurinţă în muzica folk şi participă cu totul la spectacol, ceea ce transformă concertele în stări adevărate.

Pe 7 iunie, vor concerta Cristi Corcioveanu, Daniel Iancu şi Mircea Vintilă, iar a doua zi de festival, pe 8 iunie,  aduce în faţa publicului artiştii Radu Cârstea, Fără Zahăr, Laurenţiu Cazan. În ultima zi de festival, pe 9 iunie, va avea loc un concert de revistă susţinut de artiştii Teatrului în cinstea Zilelor Galaţiului.

Cu o ureche către trecut şi cu un ochi spre viitor, festivalul „Folk la Dunăre” sau Danube Folk Festival s-a ţinut de 4 ani în luna iunie, anul acesta ajungând la cea de-a cincea ediţie şi atrăgând sute de spectatori. Intrarea la acest festival este liberă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: