Studentul care a omorât un fost coleg de universitate cu o lovitură de pumn. A fost liberat condiţionat după un an şi 7 luni de închisoare

Studentul care a
omorât un fost coleg de universitate cu o lovitură de pumn. A fost liberat
condiţionat după un an şi 7 luni de închisoare

Daniel Iulian Ianculescu (stânga) şi Mădălin Alin Leopa Foto: Facebook

Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a considerat că perioada petrecută în spatele gratiilor de tânărul de 24 de ani care a ucis accidental un fost coleg este suficientă pentru îndeplinirea scopului pedepsei.

Judecătoria Brăila a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de către Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate ce îl viza pe Daniel Iulian Ianculescu (24 de ani), student în anul doi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, condamnat de Curtea de Apel Galaţi pe 21 septembrie 2017 la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Practic, tânărul a executat efectiv un an şi 7 luni de închisoare din pedeapsa aplicată înainte de a fi liberat condiţionat.

Incidentul cu final tragic s-a petrecut pe 8 noiembrie 2016  în campusul studenţesc „Alexandru Ioan Cuza” al Universităţii din Galaţi. Doi tineri din Brăila s-au luat la bătaie, pe fondul unei altercaţii pornite, cu câteva ore înainte,  într-un club din oraş, iar unul dintre ei a murit.

Potrivit martorilor, scandalul dintre Mădălin Alin Leopa (victima tragicei întâmplări) şi Daniel Iulian Ianculescu a pornit din senin, pe fondul consumului de alcool la o petrecere într-un club din Galaţi. Cei doi tineri au revenit în zona căminelor studenţeşti (pe unde  Leopa îşi făcea deseori veacul, în ciuda faptului că nu mai era student din 2015, când fusese exmatriculat pentru absenţe), loc unde scandalul a reizbucnit.

Au urmat înjurături, lovituri şi îmbrânceli. Totul s-a terminat cu căderea lui Alin, care s-a lovit cu capul de asfalt. Avea să-şi piardă viaţa câteva minute mai târziu în ambulanţa SMURD care îl ducea către spital. Se pare că victima ar fi avut o sensibilitate accentuată la lovituri de orice fel, după un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o intervenţie chirurgicală la cap.

Poliţiştii şi procurorul de caz au concluzionat că agresorul nu ar fi dorit să îl omoare pe Leopa, acesta fiind şi motivul pentru care fapta nu a fost încadrată la omor, ci la lovituri cauzatoare de moarte.

,,Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de alcool, un brăilean de 22 de ani a agresat un alt brăilean de 21 de ani, acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. A fost transportat pentru îngrijiri medicale de specialitate la spitalul de urgenţa Galaţi, unde în scurt timp a decedat”, preciza la acea dată comisarul şef Ştefan Gohoreanu, de la IPJ Galaţi.

Judecătorii l-au obligat pe agresor să le plătească părinţilor celui ucis daune morale de 100.000 de lei şi daune materiale de 3.200 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: