„Revoluţie” în şcoli: Elevii dispar din Consiliile de Administraţie

Acestea vor suferi modificări numerice, dar şi de structură: elevii nu vor mai fi implicaţi în administrarea şcolilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit noii legi a educaţiei, de la începutul anului şcolar viitor (adică din 13 septembrie) structura Consiliilor de Administraţie din unităţile de învăţământ cu personalitate juridică va fi modificată.

Dacă până acum acestea aveau între 9 şi 13 membri, de acum acestea vor avea între 7 şi 11.

Din noile CA-uri vor face parte directorul unităţii respective, între doi şi patru profesori, doi reprezentanţi ai primăriei şi doi-patru membri ai comunităţii locale.

Faţă de vechile CA-uri, din cele noi vor lipsi elevii (aceştia aveau câte un reprezentant, în licee).

"E rău că nu mai sunt elevi în CA-uri. Aveau şi ei rolul lor în piesă! Din păcate fiind de cele mai multe ori minori, aceştia nu puteau fi traşi la răspundere în cazul unor decizii defectuase", spune inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Consiliile profesorale îşi vor desemna profesorii pentru CA-uri, la fel va proceda şi Consiliul Părinţilor, în vreme ce primarul va fi obligat să trimită câte un reprezentant al primăriei şi unul al consiliului local în fiecare consiliu de administraţie de la şcoli.

Nu prea se implică

„Din experienţa anilor trecuţi, pentru că şi înainte CA-urile aveau în componenţă membrii ai autorităţilor locale, foarte puţini consilieri locali s-au implicat în actul decizional al şcolii", mai spune inspectorul general adjunct.

Noua lege mai spune că CA-urile vor numi directorii de şcoli, cea ce înseamnă că responsabilitatea lor este foarte importantă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările