Proiect unic în România: o libelulă de mari dimensiuni îi va plimba pe copii pe deasupra Dunării

Proiect unic în România: o libelulă de mari dimensiuni îi va
plimba pe copii pe deasupra Dunării

Galaţiul văzut de sus SURSA FOTO Arhivă Adevărul

O libelulă uriaşă îi va plimba pe copii deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării. Este vorba despre instalaţie tridimensională care va face, de fapt, o călătorie virtuală. Totul va fi posibil în cadrul unui proiect unic în România, în valoare de 1,7 milioane de lei.

Vizitatorii  Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi vor putea cu ajutorul unei libelule tridimensionale să călătorească virtual şi să afle despre căile de migraţie a păsărilor din Lunca Dunării, ecosistemele apelor curgătoare, aşezările pescăreşti din acest areal, geneza Luncii Dunării sau speciile de păsări pe cale de dispariţie. 
 
„Va fi o expoziţie unică în România, în care vizitatorii  vor afla informaţii despre ecosistemele din acest areal cu ajutorul tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală cu senzori încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale. Va fi o expoziţie inedită şi interactivă, prin care vizitatorii vor afla într-un mod distractiv şi educativ informaţii despre patrimoniul natural al zonei Prut-Dunăre. Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie tridimensională cu nouă locuri. Astfel, vizitatorii vor putea face un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării. Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională ”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
 
Va fi o călătorie în care nu va lipsi interactivitatea, proiectul fiind unul de senzaţie, dau asigurări reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. 
 
„Va fi modelată o libelulă supradimensionată,în spatele căreia vor fi scaune. Vizitatorii care vor alege să facă o călătorie virtuală vor avea acces la căşti 3 D. Prin acele căşti va fi expus un zbor simulat al libelulei care va decola din zona oraşului Galaţi, va efectua un zbor deasupra luncii Prutului, deasupra luncii Dunării.  Va fi o călătorie în care nu va lipsi interactivitatea. Platforma pe care vor sta scaunele va fi controlată printr-un computer, vor fi mişcări realiste. Libelula va fi realizată din fibră de sticlă. Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională. Proiectul este ceva unic în România”, spune Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. 
    

Proiectul este realizat de Consilul Judeţean Galaşi şi are valoare de 1,7 milioane de lei, fonduri europene.  Expoziţia permanentă va fi amenajată pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, la parterul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

 

Vă recomandăm şi:

 

Cum au ajuns elveţienii să construiască o staţie de epurare pentru România. Proiect unic în ţară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările