Primăria Galaţi majorează bursele elevilor. Unele aproape se vor tripla de la 57 de lei, la 150 de lei

Primăria Galaţi majorează bursele elevilor. Unele aproape se vor tripla de la 57 de lei, la 150 de lei

Sursa: Arhivă

Primăria municipiului Galaţi propune dublarea şi chiar triplarea burselor pentru elevii gălăţeni. Practic, unele burse vor creşte de la 57 de lei la 150 de lei.

 
Pentru încurajarea performanţei aproape se va tripla valoarea bursei cuvenite elevilor cu medii de peste 9,50. Ei vor primi o bursă de excelenţă de 150 de lei lunar, în condiţiile în care până acum primeau tot 57 de lei, anunţă primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. 
 
„Copiii merită toată susţinerea. De aceea, vom dubla şi chiar aproape tripla bursele pentru elevi. Bursa lunară de merit pentru elevii cu medii între 8,50 şi 9,50 va fi de 100 lei, în condiţiile în care acum valoarea bursei este de 57 de lei, creşterea fiind de 75%. Mai mult, pentru încurajarea performanţei aproape se va tripla valoarea bursei cuvenite elevilor cu medii de peste 9,50. Ei vor primi o bursă de excelenţă de 150 de lei lunar, în condiţiile în care până acum primeau tot 57 de lei, rezultând o creştere de 163%. Se dublează şi bursa socială şi bursa de studiu de la 50 de lei la 100 de lei, creşterea fiind de 100%. Bursa de performanţă acordată elevilor olimpici va creşte cu 16% de la 215 lei la 250 de lei lunar”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
 
Propunerea primarului urmează să fie supusă votului la următoarea şedinţă a Consiliului Local.
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările