Peste 6.000 de burse şcolare aprobate de Consiliul Local Galaţi. Cele mai multe sunt pentru performanţă şi merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Proiectul de hotărâre a fost promovat de primarul Ionuţ Pucheanu, fiind aprobat de Cosiliul Local cu o largă majoritate. Un alt proiect vizează premiile pentru olimpici. Cele mai mari sume sunt alocate elevilor gălăţeni care obţin medalii la olimpiadele internaţionale. Cele mai mici sume sunt pentru bursele sociale şi de studiu: 46 de lei pe lună.

La iniţiativa primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, Consiliul Local a aprobat, vineri, 23 noiembrie, cuantumul şi numărul de burse care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul şcolar 2018-2019. 

Este vorba despre un număr de 6.264 de burse destinate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi şi structurate după cum urmează: 221 burse de performanţă, 4.956 burse de merit, 277 burse de studiu şi 456 burse de ajutor social.

Totodată, cuantumul burselor a fost stabilit la 196 lei /elev/ lună pentru bursa de performanţă; 52 lei /elev/ lună pentru bursa de merit; 46 lei /elev/ lună pentru bursa de studiu; 46 lei /elev/ lună pentru bursa de ajutor social.

Acordarea burselor reprezintă o formă de sprijin material vizând protecţia socială şi stimularea elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură.

Printr-un alt proiect de hotărâre, avându-l ca iniţiator pe viceprimarul municipiului Galaţi, Sorin Enache, consilierii locali au aprobat premierea elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2017-2018.

Potrivit proiectului de hotărâre, premierea elevilor şi a cadrelor didactice care i-au pregătit se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat. Pentru olimpiade internaţionale: premiul I - 6.000 de lei; premiul II – 3.900 de lei; premiul III – 3.630 de lei; premiul special – 2.640 de lei; menţiune – 2.640 de lei. Pentru olimpiade naţionale: premiul I – 2.200 de lei; premiul II – 1.540 de lei; premiul III – 1.100 de lei; menţiune – 660 de lei.

Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă. 

În cazul performanţelor realizate de  către elevii coordonaţi de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite