Prima primărie din judeţul Galaţi închisă cu totul din cauza pandemiei. O angajată este bolnavă de Covid-19, ceilalţi sunt în curs de testare

Prima primărie din judeţul Galaţi închisă cu totul din cauza pandemiei. O angajată este bolnavă de Covid-19, ceilalţi sunt în curs de testare

Primăria Barcea FOTO Costel Crângan

Focarul a fost confirmat luni, 4 mai, când o angajată a Primăriei s-a simţit rău şi a fost dusă la spital cu ambulanţa. În cursul serii, analizele au confirmat că femeia este bolnavă de Covid-19, iar de marţi instituţia şi-a închis activitatea.

Este panică în localitatea Barcea din Judeţul Galaţi, după ce o angajată a primăriei a fost confirmată cu Covid-19, acesta fiind al doilea caz din comună depistat în doar 24 de ore. După cum ne-au mărturisit mai mulţi locuitori ai comunei, există temeri că numărul de persoane infectate ar putea fi  ai mare şi că molima s-ar putea răspândi rapid, în vreme ce autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică.

Problemele au apărut în cursul zilei de luni, când o angajată de 35 de ani de la serviciul de asistenţă socială al Primăriei a început să se simtă foarte rău, motiv pentru care s-a apelat la ambulanţă. Cum simptomele erau cele de Covid-19, tânăra a fost testată, prilej cu care s-a descoperit că este infectată cu coronavirusul SARS-CoV-2. Acesta este al doilea caz de boală confirmat la Barcea, primul fiind depistat la un tânăr care este şi el internat în spital, sub tratament.

Dată fiind situaţia, s-a dispus închiderea pe termen nedeterminat a activităţii primăriei începând de marţi, 5 mai, iar după câte ne-a confirmat Constantin Zamfir, primarul comunei, urmează ca toţi angajaţii instituţiei să fie testaţi. Este prima primărie din judeţul Galaţi care se închide complet din cauza pandemiei.

„Nu ştim când vom relua activitatea. Aşteptăm să vedem care este situaţia după ce Direcţia de Sănătate Publică va face ancheta epidemiologică şi vor veni rezultatele testării la coronavirus. Probabil că toţi angajaţii vor intra în carantină”, ne-a spus primarul.

Fostul jurist al primăriei din Barcea, George Lucian Borşan (care de câteva zile s-a transferat la primăria Tecuci), ne-a povestit că instituţia introduse încă din martie măsuri de protecţie specială.

„În clădire aveau acces doar angajaţii, care purtau echipament de protecţie. În rest nu intra nimeni, exista un angajat de serviciu la uşă, unde era pusă o uşă, pentru a evita orice contact. Nu pot să-mi explic cum s-a întâmplat, dar cred că angajata s-a infectat în familie, nu la muncă”, ne-a spus George Borşan.

Acesta ne-a mai mărturisit că încă nu reuşise să-şi ia toate lucrurile din biroul pe care ocupa la amintita instituţie. „Nici măcar lichidare nu o încheiase. Să vedem ce va fi, că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în istorie, ca o primărie să fie pur şi simplu închiasă cu totul”, ne-a mai spus juristul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările