O importantă asociaţie civică din Galaţi susţine că alegerea primarilor în două tururi ar fi „soluţia legitimă”

O importantă asociaţie civică din Galaţi susţine că alegerea primarilor în două tururi ar fi „soluţia legitimă”

Alegerile locale încep deja să stârnească pasiuni FOTO Arhiva Adevărul

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” se luptă de ani buni cu autorităţile locale pentru  a le convinge să conserve clădirile de patrimoniu, să reînvie turismul (mai ales pe Dunăre) şi să se ocupe mai mult de dezvoltarea infrastructurii şi economiei oraşului.

Apropierea alegerilor locale scoate la rampă societatea civilă din Galaţi, care îşi arată îngrijorarea faţă de modul cum funcţionează actuala lege electorală. Una dintre vocile foarte puternice ale oraşului – Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” – a transmis o poziţia tranşantă în acest sens, în care se pronunţă pentru ca alegerea primarilor să se facă în două tururi, considerată „soluţia legitimă” în faţa cetăţenilor.

„Asociaţia Galaţi, oraşul meu susţine alegerile locale în două tururi. Nu este corect să devină primar cel care, chiar dacă este primul într-un clasament, are mai puţine voturi decât ceilalţi laolaltă. Primarul ales ar deveni cu adevărat reprezentativ doar dacă ar avea susţinerea a mai mult de jumătate dintre votanţii activi ai localităţii şi prin urmare, ar dobândi legitimitatea democratică ce îi va permite să ia decizii în numele întregii comunităţi”, se afirmă într-un comunicat semnat de Claudia Negrău, preşedintele asociaţiei amintite.

„Galaţi, oraşul meu” este cunoscută drept una dintre cele mai active organizaţii civice (dacă nu cumva cea mai activă). În ultimii ani, asociaţia a susţinut în mod constant necesitatea dezvoltării infrastructurii edilitare şi economice a oraşului, fiind „vârf de lance” în criticare greşelilor administraţiei publice, dar şi partener în proiectele pozitive ale acesteia.

În acelaşi timp membrii ONG-ului susţin nevoia dezvoltării unor proiecte pentru conservarea patrimoniului cultural local (mai ales a clădirilor istorice), dar şi pentru implicarea administraţiei în renaşterea turismului pe Dunăre. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările