Municipiul Galaţi, selectat în proiectul „100 Intelligent Cities Challenge”. Amsterdam, Barcelona şi Singapore se numără printre oraşele-mentor

Municipiul Galaţi, selectat
în proiectul „100 Intelligent Cities Challenge”. Amsterdam, Barcelona şi Singapore se numără printre oraşele-mentor

Municipiul Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Municipiul Galaţi a fost selectat în cadrul programului „100 Inteligent Cities Challenge” (ICC), un program al Comisiei Europene care facilitează schimbul de bune practici între oraşe din Uniunea Europeană, pentru o dezvoltare ecologică şi durabilă, utilizând tehnologii avansate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima jumătate a acestui an, 193 de oraşe şi asocieri de oraşe din 20 de ţări din Uniunea Europeană şi-au exprimat interesul pentru „100 Intelligent Cities Challenge”, iar 90 au fost selectate până acum pentru a fi parte în proiect în următorii doi ani şi jumătate, inclusiv oraşul Galaţi.

Parteneri alături de municipalitate sunt Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, ca reprezentant al mediului academic, şi Damen Shipyards Galaţi, reprezentând mediul de afaceri. Grupul include 54 de noi aplicanţi ICC (din România fiind selectate oraşele Galaţi, Timişoara, Iaşi şi Bistriţa), 26 de oraşe care au luat parte la iniţiativa precedentă a Comisiei Europene „Digital Cities Challenge” şi 10 oraşe mentor: Aarhus, Amsterdam, Anvers, Barcelona, Espoo, Hamburg, Nisa, Porto, Rijeka şi Singapore.

Municipiul Galaţi, alături de celelalte oraşe implicate în program, va primi orientări de înaltă calitate şi personalizate de la oraşele-mentor selecţionate, experţii Comisiei Europene şi specialiştii oraşelor-mentor oferind consiliere pe tematicile propuse de oraşele aplicante.

Lansarea este programată în a doua jumătate a lunii septembrie a acestui an, iar multe informaţii pot fi accesate pe https://www.intelligentcitieschallenge.eu/.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările