Lecţie de generozitate: 8 grupuri de specialişti din Galaţi vor munci 8 ore, fără plată, pentru a rezolva 8 probleme punctuale ale unor ONG-uri

Lecţie de generozitate: 8 grupuri de specialişti din Galaţi vor munci 8 ore, fără plată, pentru a rezolva 8 probleme punctuale ale unor ONG-uri

Imagine cu participanţii la ediţia trecută a proiectului „8 ore peste program” FOTO Pictureperfect.ro

Proiectul se numeşte „8 ore peste program” şi a ajuns la cea de-a treia ediţie. Este organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi, în colaborare cu OpenHub. Specialiştii cooptaţi (lista este în continuare deschisă) sunt din IT, marketing, web design, comunicare samd.

Câteva zeci de oameni entuziaşti din Galaţi au pus la cale un program social admirabil – denumit „8 ore peste program” – prin  intermediul căruia îşi propun să ajute, fără plată, organizaţiile neguvernamentale să rezolve probleme manageriale şi IT care în mod normal costă zeci de mii sau chiar sute de mii de euro.

„O dată pe an, zeci de profesionişti din Galaţi îşi donează timpul şi priceperea pentru a ajuta o cauză comunitară  în noaptea albă a faptelor bune - 8 ore peste program”, spun cei de la Fundaţia Comunitară Galaţi, care organizează totul în colaborare cu OpenHub.

Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie, se va desfăşura pe 29 noiembrie 2018, începând cu ora 18,00 şi până spre zorii zilei. În acest interval, 8 echipe de voluntari, specialişti în domenii creative şi de nişă, vor rezolva 8 teme punctuale propuse de organizaţii non-profit gălăţene.

Evident, problemele trebuie să aibă legătură cu misiunea respectivelor ONG-uri de a face lumea un pic mai bună, fie că vorbim despre program de educaţie, de sănătate, sociale sau de mediu. Mai pe scurt, este exact ca-n celebra parabolă: „Dă-i cuiva un peşte şi-l vei sătura o zi, dă-i o undiţă şi-l vei sătura toată viaţa”. 

„Donaţiile sub formă de expertiză sunt foarte preţioase şi de impact, atât pentru ONG-uri, cât şi pentru experţi. Capacitarea ONG-urilor în activităţi care ajută la creştere, precum branding-ul sau comunicarea, permite organizaţiilor să facă o diferenţă mai mare în domeniul ales. Aceste intervenţii specializate sunt adesea prea costisitoare pentru sectorul non-profit sau greu de realizat cu resursa umană internă a ONG-urilor. La schimb, donatorii de expertiză beneficiază de un context de lucru interesant, într-o comunitate de învăţare, creativă şi efervescentă”, spun organizatorii.

Lista cu voluntari este în continuare deschisă. Sunt invitaţi să aplice cei care profesează în web design, web development, grafic design, marketing, comunicare etc., cât şi pasionaţii de aceste domenii.

„Suntem de părere că niciodată nu poţi fi prea generos! De data asta, în loc să solicităm sume de bani pentru cauzele pe care le susţinem, am invitat specialiştii să doneze o seară din timpul lor, cu ceea ce au mai de valoare - experienţa profesională”, scrie Fundaţia Comunitară Galaţi pe site-ul propriu.

Noutăţi despre temele înscrise şi informaţii despre cum vă puteţi implica pot fi accesate pe paginile de Facebook ale Fundaţiei Comunitare Galaţi şi OpenHub.

Despre iniţiatorii proiectului

Fundaţia Comunitară Galaţi susţine transformarea comunităţii, implicând resursele şi potenţialul uman local. Organizaţia aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de iniţiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. În 4 ani, a finanţat zeci de proiecte şi a pus în mişcare Galaţiul generos, prin evenimente precum “Semimaraton”, “LemonAID” sau “8 ore peste program”.

OpenHub este o comunitate de pasionaţi ai tehnologiei şi comunicării, care atrage atât studenţi aflaţi la primii paşi în domeniu, cât şi reprezentaţi ai companiilor de top din Galaţi şi din întreaga ţară. Schimburi reale de experienţă, o pasiune comună pentru IT&C, traininguri, conferinţe şi workshop-uri cu speakeri specializaţi în domeniu şi nume cu greutate ale mediului autohton de business, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Clubul Openhub din Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: