La vânătoare fără autorizaţie. Doi găleţeni au împuşcat luni de zile păsări cu arme cu aer comprimat

La vânătoare fără
autorizaţie. Doi găleţeni au împuşcat luni de zile păsări cu arme cu aer
comprimat

Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi, de 48 şi 71 de ani, sunt cercetaţi pentru braconaj şi uz de armă fără drept după ce poliţiştii au stabilit că aceştia s-au folosit de armele de tir sportiv pe care le deţineau pentru a împuşca ilegal păsări pe mai multe fonduri de vânătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 27 august, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au identificat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Ghidigeni, care, în perioada martie–august 2019, a folosit o armă neletală de tir sportiv, cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, deţinută legal, pentru a vâna păsări pe fondul de vânătoare ”23 Ghidigeni”, deşi nu deţinea autorizaţie şi permis de vânătoare.

”În aceeaşi zi, poliţiştii au identificat un alt bărbat, de 71 de ani, din comuna Priponeşti, deţinător legal al unei arme neletale, de tir sportiv, pe care a folosit-o, în perioada aprilie–august 2019, pentru a vâna păsări pe fondul de vânătoare ”19 Ţepu””, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Şi în cazul acestuia, poliţiştii au constatat că arma a fost utilizată fără drept, în lipsa autorizaţiei şi permisului de vânătoare. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi acum braconaj şi uz de armă fără drept.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările