Jandarmi gălăţeni avansaţi în grad de Ziua Jandarmeriei

Jandarmi gălăţeni avansaţi în grad de Ziua Jandarmeriei

Festivităţile vor avea loc joi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi. Foto: Adevărul

Jandarmii gălăţeni vor aniversa joi, 3 aprilie, alături de colegii din ţară, 164 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul Domnesc ce promulga Anaforaua Divanului obştesc al Moldovei prin care lua fiinţă Jandarmeria Română, o instituţie necesară asigurării libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română, a jucat un rol important în istoria României, în privinţa asigurării stabilităţii statului de drept şi a ordinii constituţionale, fiind un factor important în perioadele de mărire şi glorie ale poporului român. Totodată, prin natura misiunilor desfăşurate jandarmeria a fost şi este un garant permanent al ordinii, stabilităţii şi siguranţei naţionale.

Devenind deja o tradiţie ca jandarmii gălăţeni să-şi aniverseze Ziua Armei în mijlocul Bisericii, joi, începând cu ora 09.00, cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi vor participa la un Te-Deum în Catedrala Arhiepiscopală.

Acest moment va fi urmat de un ceremonial desfăşurat începând cu ora 11.00 la reşedinţa Inspectoratului, unde, se va arbora Drapelul Naţional şi se va intona Imnul de Stat, continuându-se cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi ale comenzii Jandarmeriei Române. După acest moment, Inspectorul şef al I.J.J. Galaţi, colonelul Dănuţ Vasilică va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui număr de trei ofiţeri şi nouă subofiţeri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările