Instructor auto trimis în judecată pentru corupţie. Le promitea cursanţilor că „are trecere“ la examinatori

Instructor auto
trimis în judecată pentru corupţie. Le promitea cursanţilor că „are trecere“ la examinatori

Foto: arhivă Adevărul

Un instructor auto din Galaţi a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru trafic de influenţă după ce a luat bani de la proprii cursanţi, lăsându-i să creadă că va interveni la examinatorii cu care urmau să susţină examenul de obţinere a permisului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui instructor auto, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă  în formă continuată (5 acte materiale).

”S-a reţinut că inculpatul,  în calitate de instructor auto în cadrul unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi,  în perioada 2016 – 2017, a primit, pentru sine, în mod direct, de la cinci cursanţi ai şcolii, sumele de 300 de euro şi 300 de lei, 400 de lire sterline, 300 de euro, 150 de euro şi 1.200 de lei, după ce i-a lăsat să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici (examinatori) din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor  Galaţi”, au precizat reprezentanţii DGA Galaţi.

De asemenea, instructorul auto le-a promis propriilor cursanţi că îi va determina pe examinatori să-i promoveze proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere auto.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: