Incendiu violent de pădure în judeţul Galaţi. Peste 100 de hectare sunt afectate

Incendiu violent de pădure în judeţul Galaţi. Peste 100 de hectare sunt afectate

FOTO Arhivă Adevărul

Incendiul a fost anunţat la 112 duminică, 28 iulie 2019, în jurul orei 14,00. Pădurea în flăcări se află la intrarea în satul Chiraftei, comuna Măstăcani. Mai multe echipaje de pompieri încearcă să izoleze pârjolul. Deocamdată nu există clădiri afectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică după-amiază, într-o pădure din judeţul Galaţi, iar flăcările ameninţă localitatea Chiraftei, aflată în apropiere. Focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare de pădure, după cum estimează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Sursa citată a precizat că incendiul a izbucnit în apropiere de una dintre intrările în satul Chiraftei şi a fost anunţat, duminică, în jurul orei 14.00.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie, pompierii reuşind să oprească focul care înainta către casele din sat, însă au ars aproximativ 100 de hectare de pădure.

„Un incendiu de pădure în zona Chiraftei, acesta a fost anunţat în jurul orei 14.00. Acolo acţionează două autospeciale, iniţial a fost o autospecială. Pompierii acţiopnează pentru localizarea şi limitarea incendiului doar la pădure, sunt afectate100 hectare. Exista pericolul să se extindă la case, dar acum s-a reuşit limitarea focului. La faţa locului este mobilizare, sunt cetăţeni, voluntari, autorităţile locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.

Intervenţia pompierilor era încă în desfăşurare, la ora 17,00, pentru a elimina focarele de unde focul ar putea să ia din nou amploare.

Nu este cunoscută momentan cauza incendiului, însă se bănuieşte că ar fi vorba despre un picnic ilegal. Pagubele sunt imense, de aproape un milion de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: