FOTO Locomotiva unui tren personal ce circula pe relaţia Podu Olt - Piatra Olt a luat foc în mers. Incendiul, observat abia când trenul a oprit într-o haltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotiva unui tren personal de pe relaţia Podu Olt - Piatra Olt a luat foc în mers, Foto Adevărul
Locomotiva unui tren personal de pe relaţia Podu Olt - Piatra Olt a luat foc în mers, Foto Adevărul

Locomotiva unui tren personal care circula pe relaţia Podu Olt - Piatra Olt a luat foc, luni după-amiază, în timp ce se afla în mers. Trenul a fost oprit în Halta CF Ioneşti - Vâlcea pentru stingerea incendiului. Nu sunt victime.

GALERIE FOTO

Personalul CFR de pe trenul personal nr. 2072 a semnalat incidentul dispeceratului propriu şi şefilor, care au sunat la 112, cerând intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului. 

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi un echipaj SMURD. 

„Nu sunt probleme. Este vorba despre un tren pentru transport persoane  - o locomotivă cu două vagoane. În interiorul locomotivei arde mocnit, cu degajări reduse de fum. Se intervine pentru lichidarea incendiului. În interiorul trenului, în momentul în care a izbucnit focul, se aflau 20 de persoane care nu au întâmpinat probleme în urma evenimentului”, ne-a asigurat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, explicând că este vorba despre o ardere mocnită survenită în compartimentul motor al locomotivei.

Incendiul a fost observat în momentul în care trenul a oprit în Halta CF Ioneşti, una din roţile locomotivei fiind în flăcări. Pompierii bănuiesc că frecarea angrenajelor în mişcare - a roţilor, a fost cea care a produs incendiul.

Nu se ştie, deocamdată, dacă şi în ce fel traficul feroviar va fi afectat. Reprezentanţii de la Căile Ferate Române trebuie să ia măsurile care se impun în astfel de cazuri. Totul depinde de traficul feroviar din zonă, care nu este unul foarte aglomerat. 

Ei ar trebui să găsească soluţii pentru a transporta călătorii la destinaţie, deşi se pare că aceştia nu au mai avut răbdare: „Trenul era în mers. Ocupanţii au găsit al mijloc de transport”, ne-au mai precizat cei de la ISU Vâlcea, fără să dea mai multe amănunte.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite