Firmă amendată usturător şi obligată să igienizeze un teren de câteva sute de metri pătraţi pe care aruncase sute de deşeuri din plastic şi carton

Firmă amendată
usturător şi obligată să igienizeze un teren de câteva sute de metri pătraţi pe
care aruncase sute de deşeuri din plastic şi carton

Aşa arăta terenul plin de deşeuri Foto: Poliţia Locală Galaţi

Poliţiştii locali din Galaţi au constatat că o societate comercială cu punctul de lucru în Galaţi, zona Tirighina, a abandonat ambalaje din hârtie şi carton, folii de plastic cu eticheta operatorului, suporţi sârmă sudură şi textile îmbibate cu ulei pe terenul din vecinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul acţiunii de patrulare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului Galaţi, au constatat că o societate comercială cu punctul de lucru în Galaţi, zona Tirighina, în calitate de generator de deşeuri, a abandonat pe terenul din vecinătate, deşeuri (plastic, ambalaje din hârtie şi carton, folii de plastic cu eticheta operatorului, suporţi sârmă sudură şi textile îmbibate cu ulei), afectând astfel o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi.

”Persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, privind regimul deşeurilor, şi s-a dispus măsura de ridicare a deşeurilor depozitate şi curăţarea terenului”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

La câteva zile după aplicarea sancţiunii, operatorul economic a igienizat terenul pe care poliţiştii locali, la momentul verificării, au găsit o cantitate impresionantă de deşeuri.

În primele şase luni ale anului 2020, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au aplicat 53 de sancţiuni în valoare de peste 50.000 de lei pentru depozitarea, abandonarea şi aruncarea de deşeuri.

Aşa arată terenul după igienizare FOTO Poliţia Locală Galaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: