Dosar penal cu privire la explozia devastatoare, de luni, de la o benzinărie dezafectată din Galaţi

Dosar penal cu privire la explozia devastatoare, de luni, de la o benzinărie dezafectată din Galaţi

Imagine de la locul exploziei de la Galaţi FOTO ISU Galaţi

Deocamdată lucrarea penală este „in rem”, în sensul că sunt cercetate împrejurările producerii faptei de „distrugere”. În funcţie de concluziile preliminare ale anchetei, numărul de capete de acuzare ar putea creşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia produsă luni, 9 decembrie 2019, la o benzinărie dezafectată din faţa unui hotel de la intersecţia străzilor Frunzei şi Prelungirea Brăilei din Galaţi a generat deja un dosar penal.

Reprezentanţii ISU Galaţi au confirmat că există o lucrare penală „in rem”, în care deocamdată sunt cercetate doar faptele, fără a fi învinuită sau inculpată vreo persoană.

Fapta penală vizată de anchetă este cea de distrugere, însă este posibil ca pe parcursul cercetării să se adauge şi alte capete de acuzare, mai ales după ce va fi stabilită responsabilitatea „in personae” pentru producerea exploziei devastatoare care a distrus mai multe maşini şi a băgat în sperieţi mii de oameni.

Vă reamintim că o explozie puternică s-a produs, luni după-amiază, la intersecţia a două străzi importante din Galaţi. Traficul rutier a fost oprit în zonă timp de mai multe ore, iar circulaţia troleibuzelor şi tramvaielor a fost oprită în tot oraşul aproape 3 ore.

Potrivit unor prime informaţii, deflagraţia s-a produs la intersecţia străzilor Prelugirea Brăilei şi Frunzei, iar cauza este o acumulare de gaze. Mai multe maşini au luat foc după producerea exploziei, iar una dintre acestea a fost proiectată peste un alt autovehicul parcat în zonă. 

Deflagraţia a fost provocată de gazele emanate de deşeurile petroliere existente în nişte rezervoare subterane de la o fostă staţie de carburanţi. În prezent, zona staţiei a devenit parcare pentru un hotel, iar zilele trecute o echipă de muncitori a încercat să scoată o parte din instalaţiile rămase sub pământ.

Benzinăria a aparţinut firmei Petrol Plus SRL Galaţi,  societate ce deţine, de altfel, şi hotelul din imediata apropiere, care a fost avariat de explozie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: