Donaţie de aparatură medicală, de la combinatul siderurgic, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi

Donaţie de aparatură medicală, de la combinatul siderurgic, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi

Oparte din aparatura medicală donată de Combinat către spitalul judeţean din Galaţi FOTO CSLG

Aparatura a fost deja instalată în secţia Neonatologie a unităţii medicale şi vine în completarea proiectului de modernizare aflat în derulare. Combinatul Siderurgic de la Galaţi face periodic donaţii constând în aparatură pentru spitalele din zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Combinatul Siderurgic anunţă derularea cu succes a unui proiect de dotare cu echipamente medicale de ultimă oră pentru secţia de neo-natologie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi.

Proiectul a constat în înlocuirea tuturor sistemelor de distribuire a gazelor medicale şi energiei electrice care deservesc incubatoarele pentru nou născuţi şi sălile acestei secţii. Au fost instalate 9 „rampe” de distribuire a gazelor medicale, energie şi iluminare, 14 seturi de aspiraţie şi 14 oxigenatoare precum şi alte repere. Valoarea totală a proiectului a fost de circa 180.000 de lei. 

Instalarea s-a făcut într-un timp record pentru a putea fi pusă în funcţiune odată cu proiectul de modernizare a secţiei, iar actul medical să se poată relua la timp şi în condiţii mai bune.

„Am înţeles atât necesitatea acestei investiţii precum şi urgenţa acesteia. Suntem bucuroşi că am putut ajuta şi ne menţinem angajamentul de a continua să investim în sănătatea gălăţeană”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului.

„Suntem încântanţi că partenerii noştri din Combinat au decis să se alăture eforturilor noastre de a moderniza Spitalul Judeţean”, a spus Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

„Această lucrare înseamnă creşterea calităţii actului medical pentru copiii care se nasc în maternitatea noastră dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru medici şi personalul medical”, a adăugat Alina Dobrea, directorul Spitalului Judeţean Galaţi.

Combinatul siderurgic, recent integrat în Grupul Liberty, are în derulare şi alte proiecte de dotare cu echipament medical a acestui spital. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările