Cursurile online se prelungesc la Universitatea din Galaţi până la sfârşitul lunii noiembrie

Cursurile online se prelungesc la Universitatea din Galaţi până la sfârşitul lunii noiembrie

FOTO UGAL

Conducerea instituţiei a luat această decizie după o analiză a situaţiei răspândirii coronavirusului. Căminele şi Cantina nr. 2, care funcţionează în Campusul “Al. I Cuza” în regim de take away, vor rămâne deschise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cursurile la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se vor desfăşura în online până la finele lunii noiembrie. Este hotărârea pe care a luat-o conducerea instituţiei, după o analiză a situaţiei răspândirii coronavirusului. 

”În contextul pandemiei generale şi evoluţiilor nefavorabile privind numărul de îmbolnăviri şi riscul de apariţie a unor focare, la nivelul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a decis ca, cel puţin până în 30 noiembrie, activitatea să se desfăşoare online, urmând ca la nivelul Senatului să se ia o nouă hotărâre, la începutul lunii decembrie, pentru activitatea de până la sfârşitul anului. Excepţiile rămân excepţii: tot ce înseamnă clinic pe Facultatea de Medicină va continua cu prezenţa studenţilor, în condiţii speciale, cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică şi al spitalelor unde se desfăşoară activitatea, iar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport se va lucra ca până acum, pe grupe mici de studenţi”, a declarat profesorul universitar Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

În ceea ce priveşte laboratoarele şi alte activităţi practice, acestea se vor reprograma în funcţie de dinamica pandemiei. Decizia se aplică şi studenţilor de la Facultatea Transfrontalieră, care ar fi trebuit să efectueze aplicaţiile practice la Galaţi, dar care vor mai avea de aşteptat. La fel se întâmplă şi în cazul studenţilor medicinişti din anii V şi VI de la Enna (extensiunea din Italia), care urmau să facă stagiile clinice în unităţile sanitare din Galaţi, dar care nu mai pot veni din cauza restricţiilor de călătorie impuse. 

„Vom aştepta momentul în care vom putea realiza lucrările de laborator, ce nesesită prezenţa fizică a studenţilor şi a cadrelor didactice. Dacă nu se vor putea face până la sfârşitul anului, le vom reprograma pentru lunile ianuarie, februarie sau le vom muta în semestrul al doilea. Adaptăm planul de învăţământ, lucrăm modular, astfel încât, până la sfârşitul anului universitar să concentrăm şi activităţile cu prezenţă. Oricum, le vom face: vom împărţi grupele în semigrupe, cu număr cât mai mic de studenţi pe care să-i aducem în laboratoare pe circuite definite. Deocamdată, acest lucru este într-un plan pe care l-am discutat cu colegii. Dinamica pandemiei ne va spune când vom putea face acest lucru”, a mai precizat Puiu-Lucian Georgescu.

Căminele şi Cantina nr. 2, care funcţionează în Campusul “Al. I Cuza” în regim de take away, vor rămâne deschise.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Harta educaţiei se înroşeşte. Peste 650 de şcoli organizează doar cursuri online

În ce condiţii pot cere părinţii cursuri online pentru copii în noul an şcolar. Anisie: „ Doar după o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările