Cum se sărbătoresc 35 de ani de la inaugurarea canalului Dunăre-Marea Neagră. Ce lucru în premieră absolută se va întâmpla sâmbătă, 25 mai

Cum se sărbătoresc 35 de ani de la inaugurarea canalului Dunăre-Marea Neagră. Ce lucru în premieră absolută se va întâmpla sâmbătă, 25 mai

Canalul Dunăre-Marea Neagră. Ecluza Agigea FOTO Arhiva Adevărul

Sâmbătă 25 mai, la ora 7,30, din amonte de podul construit de Anghel Saligny se va da startul într-o cursă de ambarcaţiuni uşoare ce va parcurge canalul pe toată lungimea lui. Sosirea este programată duminică la prânz. Evenimentul este organizat de două asociaţii din Galaţi, în colaborare cu o serie de autorităţi locale şi cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile.

Eveniment cu totul special în perioada 24-26 mai, la care sunt invitaţi toţi iubitorii sporturilor nautice. Club Sportiv Nautic Mila 80 Galaţi şi Imbold Galaţi, două asociaţii foarte cunoscute printre iubitorilor sporturilor pe apă, organizează, în parteneriat cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A,. evenimentul „Cursa Canal Dunăre – Marea Neagră”.

Scopul este să se marcheze astfel împlinirea a 35 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre – Marea Neagră, un obiectiv de o mare importanţă naţională şi internaţională, dar care a fost făcut în condiţii speciale, cu sânge, suferinţă şi sudoare. Să nu uităm că pe timpul lucrărilor acolo a existat cea mai mare colonie de deţinuţi politici din lume.

Evenimentul va dura trei zile, în perioada 24 – 26 mai 2019. Vineri, 24 mai 2019, la ora 18,00, se va instala în Cernavodă tabăra unde se vor aduna toţi cei care doresc să participe la cursă.

Sâmbătă, 25 mai, la ora 7,30, se va da startul de pe malul Dunării, în amonte de podul „ Anghel Saligny”, unde se vor grupa toţi participanţii, pentru a se pregăti să intre în ecluză.

La ora 8,00 este planificată intrarea tuturor ambarcaţiunilor în ecluza Cernavodă Canal Dunăre – Marea Neagră, ecluză care se va deschide în premieră naţională pentru caiace şi celelalte ambarcaţiuni de agrement.

Traseul va continua până în localitatea Poarta Albă, unde participanţii se vor opri pentru înnoptare pe braţul Midia Năvodari (la monumentul Memorial de la Poarta Albă). În ziua a treia (duminică, 26 mai), se va pleca la ora 9,00 către Agigea. Înainte de ecluză, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile, pe partea dreaptă a canalului, va fi finalizată cursa.

La acest eveniment şi-au anunţat participarea sportivi din România, dar şi din străinătate. Primăriile Cernavodă, Agigea şi Poarta Albă sunt, de asemenea, implicate în desfăşurarea acestei ture de anvergură. Cei care doresc să se alăture grupului de participanţi, pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0726.693.205.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: