Contabila care a devalizat şcoala unde muncea. Le-a servit pe tavă soţului şi soacrei contracte din bani publici

Contabila care a devalizat şcoala unde muncea. Le-a
servit pe tavă soţului şi soacrei contracte din bani publici

Şcoala nr. 17 din Galaţi a fost delapidată cu 320.360 de lei Foto: reperul.ro

Contabila unei şcoli din Galaţi a folosit banii unităţii şcolare după bunul plac, creând un prejudiciu de sute de mii de lei după ce a încheiat contracte de achiziţii cu două societăţi comerciale administrate de soţul şi soacra sa. Tot din banii şcolii, şi-a montat uşi din termopan la locuinţa personală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Galaţi i-a condamnat, pe 25 februarie, pe Felicia Giorgiana Ion Avram şi Florin Adrian Ion Avram, soţ şi soţie, la 4 ani şi 8 luni, respectiv 3 ani şi 4 luni pentru delapidare în formă continuată şi complicitate la aceeaşi infracţiune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În acelaşi caz a fost condamnată şi Violeta Neamţu la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la delapidare, instigare la fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. Toate pedepsele vor fi executate în regim privativ de libertate. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Ion-Avram Felicia-Giorgiana a fost contabilul-şef cu atribuţii de control financiar preventiv în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi, iar soţul acesteia, Ion-Avram Florin-Adrian, este administratorul unei societăţi comerciale. 

”În perioada 2010 – 2016, inculpata Ion-Avram Felicia-Giorgiana, în calitate de contabil şef, funcţionar public cu atribuţii de control în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi, la diferite intervale de timp, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea legii, cauzând prin aceasta o pagubă bugetului şcolii respective în cuantum total de 357.269 lei, corelativ cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine şi pentru altul”, au stabilit procurorii anticorupţie.

Anchetatorii o acuză pe Felicia Giorgiana Ion Avram că, în perioada 2013-2014, a încheiat în mod netransparent, neconcurenţial şi cu încălcarea cerinţelor de eficienţă în utilizarea bugetului şcolii gimnaziale, 5 contracte de achiziţii de produse cu două societăţi comerciale administrate de soţul şi soacra sa, prin care a plătit în total 373.950 de lei. Produsele achiziţionate astfel au fost supraevaluate cu 123.747 de lei faţă de preţul pieţei.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că femeia i-a achitat fără drept soţului său, Ion-Avram Florin-Adrian, suma totală de 230.021 de lei, din care 154.422 de lei în plus faţă de suma înscrisă în statele de salarii, reprezentând plata salariului aferent perioadei ianuarie 2010 – ianuarie 2016, cu toate că acesta nu a prestat activitatea de paznic  la şcoală pentru care a fost remunerat.

În luna septembrie 2013, Felicia Giorgiana Ion Avram a plătit 3.500 de lei din banii şcolii pentru uşi termopan ce fuseseră montate anterior la domiciliul personal.  Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ce aparţin lui Florin Adrian Ion Avram şi Felicia Giorgiana Ion Avram.

Într-o manieră asemănătoare a fost devalizată şi Şcoala nr. 17 din Galaţi. Judecătorii i-au obligat acum pe Felicia Giorgiana Ion Avram, Florin Adrian Ion Avram şi Violeta Neamţu să plătească în solidar 320.360 de lei către  Şcoala Gimnazială nr. 17 Galaţi şi 473.521 de lei către Şcoala Gimnazială nr. 29 din Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: