Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii la Galaţi. Este posibil să cadă grindină de mari dimensiuni

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii la Galaţi. Este posibil să cadă grindină de mari dimensiuni

FOTO Arhivă Adevărul

Fenomenele extreme, care includ ploi torenţiale, grindină, descărcări electrice violente, vijelii vor afecta partea de sud a judeţului Galaţi, dar în special municipiul reşedinţă de judeţ, precum şi localităţile Vânători, Satu Costi, Tuluceşti, Movileni, Şendreni, Smârdan.

Cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în sudul judeţului Galaţi. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Meteorologie sunt vizate localităţile Galaţi, Vânători, Satu Costi, Tuluceşti, Movileni, Şendreni, Smârdan.

Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă (ISU) a transmis deja, la ora 17,23, pe telefoanele mobile ale locuitorilor din zonă o alertă de fenomene extreme. Este prima alertă transmisă astfel în municipiul Galaţi. De altfel, nu puţini au fost cei care au sunat apoi la 112, speriaţi de alerta primită pe telefon.

Conform ISU, ar putea să apară grindină de dimensiune medie şi chiar mare, precum şi vejelii şi descărcări electrice violente. Ploaia va depăşi 40 de litri pe metru pătrat, deci este posibil să apară probleme cu sistemul de canalizare urbană.

Populaţia este sfătuită să se adăpostească. Alerta este până la ora 18,10, dar este posibil să se prelungească.

Acesta este al doilea cod portocaliu care vizează judeţul Galaţi joi, 30 mai 2019. După amiază, între ora 14.45 până la ora 16.00, în localităţile Murgeni, Fălciu, Vinderei, Epureni, Măluşteni, Blăgeşti şi Fruntişeni din judeţul Vaslui, precum şi în Drăguşeni, Bereşti-Meria, Bereşti, Cavadineşti, Băneasa, Bălăbăneşti, Suceveni, Jorăşti şi Rădeşti din judeţul Galaţi, ANM anunţat averse care vor cumula izolat 35 - 40 l/mp.

De asemenea, a fost şi acolo vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, frecvente descărcări electrice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: