Cel mai mare spital din regiunea sud-est va avea două acceleratoare de particule pentru tratarea cancerului

Cel mai mare spital din regiunea sud-est va avea două acceleratoare de particule pentru tratarea cancerului

sursa: CJ Galati

Spitalul Judeţean Galaţi, cea mai mare unitate medicală din regiunea sud-est, va fi dotat cu cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului. Aparatul medical are o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Toate eforturile noastre, discuţiile şi drumurile la Ministerul Sănătăţii din ultimii ani au fost încununate de succes. Spitalul Judeţean va fi dotat cu cel de-al doilea accelerator liniar de particule pentru tratarea cancerului. Astfel, Galaţiul va deveni unul dintre cele mai dotate şi mai moderne centre de tratare a cancerului din România, cu două acceleratoare de particule şi un sistem de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului (PET-CT).

Noile echipamente sunt dotate cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, pe Facebook.

În acest moment, Galaţiul este singurul centru din din sud-estul ţării în care se poate trata cancerul cu ajutorul acceleratorului liniar de particule.

Din decembrie 2019, când a fost deschis centrul de radioterapie de la Spitalul Judeţean, au fost realizate peste 21.000 de şedinţe pentru pacienţi din cel puţin cinci judeţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările