Cât mai costă un atestat profesional de şofer de TIR. Vă poate spune un ucrainean găsit cu acte false la graniţă

Cât mai costă un atestat profesional de şofer de TIR. Vă poate spune un ucrainean găsit cu acte false la graniţă

Şoferul depistat cu acte false FOTO Poliţia de Frontieră

Potrivit şoferului ucrainean, certificatul de competenţă profesională se poate obţine în Ucraina, după ce se face chiar şi un curs. Singura problemă este că totul este un simulacru, iar documentul eliberat astfel este nerecunoscut de nicio autoritate internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de rutină un certificat de competenţă profesională fals.

În data de 5 ianuarie 2018 în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean Vitali S., în vârstă de 51 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca DAF şi o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat Mădălina Carp, purtătoarea de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a urmat un curs la Kiev, iar în schimbul sumei de 60 de euro i-a fost eliberat certificatul de competenţă profesională, prezentat la controlul de frontieră. Acesta a mai adăugat faptul că nu cunoştea că documentul în cauză nu este autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: