Carte de identitate falsă găsită ascunsă într-un autocar care avea ca destinaţie finală Italia. Ce a explicat şoferul

Carte de identitate falsă găsită ascunsă într-un autocar care avea ca destinaţie finală Italia. Ce a explicat şoferul

Cartea de identitate falsă FOTO Poliţia de Frontieră

Documentul de identitate prezenta elementele de identificare româneşti şi era pe numele unei femei din Republica Moldova care urma să primească actul la destinaţie. Cetăţenia română este „aur curat” pentru basarabenii care-şi caută de lucru în străinătate, deoarece le dă dreptul la liberă circulaţie în UE.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit, într-un autocar care efectua curse internaţionale, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, ce s-a dovedit a fi falsă.

La volanul autocarului se afla Valeri M. (31 ani), cetăţean al Republicii Moldova, destinaţia finală a cursei fiind Italia. În autocar se aflau câteva zeci de persoane, însă niciuna nu a recunoscut că i-ar aparţine documentul fals, aşa că totul a căzut în seama şoferului.

„În baza unei analize de risc pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în torpedoul autocarului,  într-un plic de hârtie, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia unei persoane de sex feminin”, a explicat 

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. La audieri, şoferul a recunoscut că a primit plicul de la o persoană necunoscută şi urma să îl înmâneze unei alte persoane când ajungea la destinaţie, în Italia.

Este ştiut faptul că actele de identitate româneşti sunt foarte valoroase pentru cetăţenii basarabeni care vor să se angajeze cu forme legale în spaţiul UE, dat fiind că cetăţenia română oferă dreptul la liberă circulaţie a forţei de muncă. De regulă, un buletin fals se vinde cu între 200 şi 500 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: