Carantină în toate spitalele din judeţul Galaţi. Accesul vizitatorilor este interzis cel puţin până la 31 martie

Carantină în toate spitalele din judeţul Galaţi. Accesul vizitatorilor este interzis cel puţin până la 31 martie

Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi FOTO George Nica

Măsura face parte din programul naţional de combatere a epidemiei de coronavirus. De asemenea şi toate activităţile de practică ale studenţilor medicinişti din Galaţi au fost temporar anulate. La Galaţi a fost înregistrat până acum un caz de infectare cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bate vântul la porţile spitalelor din Galaţi după ce, din 9 martie accesul vizitatorilor a fost cu desăvârşire interzis, în cadrul măsurilor de carantină stabilite la nivel naţional pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

De altfel, câteva dintre unităţile medicale (respectiv Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie) erau deja în carantină încă din 6 martie, preventiv, datorită specificului activităţii. Personalul de pază de la spitale spune că a primit instrucţiuni precise: nimeni nu intră în spital decât în calitate de pacient şi numai prin unitatea de primiri urgenţe.

Măsura este valabilă deocamdată până la data de 31 martie, însă în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19 în România ar putea fi ulterior extinsă.

De asemenea, în cadrul aceloraşi măsuri de carantină, Universitatea Dunărea de Jos a informat că activităţile de practică în spitale ale studenţilor de la Facultatea de Medicină au fost sistate, însă cursurile de la sediul facultăţii nu au fost suspendate (cu excepţia celor de la secţia specială din Italia a universităţii).

Potrivit cifrelor comunicate de Prefectura Galaţi, în seara de 9 martie erau izolaţi la domiciliu, pe fondul prevenirii epidemiei de coronavirus, 680 de gălăţeni, iar trei erau spitalizaţi. Un singur caz de infectare a fost confirmat. Este vorba de un bărbat de 72 de ani, întors recent din Italia, care este acum internat la „Matei Balş”, în Bucureşti. Starea pacientului este bună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările