Şantierul Naval de la Galaţi trimite acasă 50% dintre angajaţi. Aceştia intră în concediu sau în şomaj tehnic

Şantierul Naval de la Galaţi trimite acasă 50% dintre angajaţi. Aceştia intră în concediu sau în şomaj tehnic

Şantierul naval Damen Galaţi FOTO Costel Crângan

Măsura se aplică de luni, 6 aprilie 2020. Şantierul naval „Damen” de la Galaţi are peste 2.500 de angajaţi. Alţi circa 2.500 de oameni lucrează în firme conexe a căror activitate depinde covârşitor de producţia de nave.

Vin veşti îngrijorătoare dinspre Şantierul Naval „Damen” Galaţi. Pe fondul pandemiei actuale ale cărei efecte continuă să se facă simţite ȋn toate domeniile de activitate, compania a anunţat că a decis să reducă efectivul forţei de muncă prezente ȋn şantier cu 50% pentru a asigura atât sănătatea şi siguranţa tuturor angajaţilor, dar şi continuitatea activităţii.

Ȋn consecinţă, ȋncepând cu luni, 6 aprilie, 50% din efectivul şantierului ȋşi va continua activitatea zilnică iar 50% va intra ȋn concediu de odihnă sau şomaj tehnic. Măsura se va aplica ȋn perioada 6 – 30 aprilie ȋn două etape, prin rotaţie, după cum urmează: 50% din personal merge la lucru iar 50% ȋn concediu de odihnă / şomaj tehnic, după care rolurile se inversează.

„Această rotaţie de personal este o măsură necesară ȋn scopul menţinerii unui nivel de funcţionare a şantierului care să poată fi susţinut de un mediu de lucru sănătos dar şi pentru a respecta regulile şi dispoziţiile impuse de autorităţile române. Avem ȋncredere că toate eforturile noastre contribuie la protejarea angajaţilor noştri dar şi a ȋntregii comunităţi locale asigurând totodată o dorită continuitate a activităţii companiei noastre”, a precizat Damen Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: