250 de studenţi vor efectua stagii de pregătire naţionale şi internaţionale pentru a se putea angaja imediat după finalizarea studiilor

250 de studenţi vor efectua stagii de pregătire naţionale şi internaţionale pentru a se putea angaja imediat după finalizarea studiilor

Foto: UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în parteneriat cu Fundaţia ”Satean” din Brăila şi cu Asociaţia UTC – Umbria Training Center din Italia, lansează un proiect  menit să sprijine tranziţia studenţilor din domeniul ingineriei către piaţa muncii prin stagii de practică inovatoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectivul general al proiectului este acela de a îmbunătăţi calitatea stagiilor prin optimizarea coerenţei între obiectivele de formare a stagiului şi nevoile de inovare şi dezvoltare a întreprinderilor în trei domenii de dezvoltare importante pentru economia regiunii de Sud-Est: tehnologia informaţiei, domeniul energiei electrice şi naval.

Prin acest proiect se propune revizuirea modalităţii de organizare a serviciilor de orientare şi consiliere profesională a studenţilor din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi Facultăţii de Arhitectură Navală, cu scopul de a putea răspunde în mod eficient nevoilor de îndrumare profesională a acestora.

Proiectul are un grup ţintă de 250 de studenţi din învăţământul superior, licenţă şi masterat, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar prin măsurile propuse se doreşte o creştere a nivelului de calitate în pregătirea practicii, pentru ca aceştia să-şi poată menţine locul de muncă pe timp îndelungat.

Dintre aceştia:

- 200 de studenţi vor beneficia de stagii de practică naţionale, în conformitate cu Ordinul MECT nr. 3955/09.5.2008 privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licenţă sau masterat; 
- 50 de studenţi vor beneficia de stagii de practică în străinătate în cadrul schemei de formare transnaţională care integrează studenţii în proiecte de dezvoltare cu caracter inovativ.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi-a stabilit ca obiectiv adaptarea conţinutului educativ la nevoile pieţei muncii, fapt pentru care devine un element esenţial efectuarea stagiilor de practică de către studenţii universităţii la firme/instituţii de profil, în care aceştia să intre în contact cu probleme reale existente în domeniul de studiu, şi astfel, crescând şansele ca aceştia să fie integraţi pe piaţa muncii la finalizarea studiilor. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând din 29 octombrie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările