Urmaşii lui Ivan Patzaichin din judeţul fără sport pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Andreea Bogdan şi Nicu Iulian Chelaru, aur şi argint în Polonia FOTO FR Canotaj
Larisa Andreea Bogdan şi Nicu Iulian Chelaru, aur şi argint în Polonia FOTO FR Canotaj

Larisa Andreea Bogdan (19 ani) şi Nicu Iulian Chelaru (22 de ani) au obţinut performanţe remarcabile la Campionatul European de Canotaj U23.

În ziua în care marele campion român Ivan Patzaichin a trecut în nefiinţă, la Kruszwica, în Polonia, românii s-au umplut de glorie Campionatul European de Canotaj U23.

Tinerii canotori români au câştigat 10 medalii, dintre care 5 de aur şi 5 de argint, poziţionând şi de această dată România pe locul 1 în clasamentul pe naţiuni.

Printre laureaţi s-au numără şi doi sportivi din Vrancea. Echipajul de 4+1 rame feminin a obţinut medalia de aur. În barca victorioasă s-a aflat şi Larisa Andreea Bogdan, în vârstă de19 ani, originară din satul Arva, comuna Broşteni. Ea este componentă a clubului CSM Bucureşti. Echipajul 8+1 masculin a cucerit medalia de argint, unul dintre componenţi fiind Nicu Iulian Chelaru, originar din comuna Păuneşti. Nicu Iulian Chelaru este legitimat la clubul Dinamo Bucureşti.

Larisa (foto a doua din stânga) practică canotajul de acum cinci ani, fiind selecţionată direct de la şcoala din comună de către Clubul Ştiinţa Constanţa.

Sursa Federaţia Română de Canotaj

canotaj vrancea

Era doar un copil, care nu avea nicio tangenţă cu acest sport, întrucât în Vrancea nu există canotaj, iar în anul 2018 câştiga deja medalii. În 2019 a fost dublă campionă balcanică la probele 4X ( 4 vasle) si 8+1 ( 8 rame).

La rândul său,  Iulian Nicu Chelaru (foto jos, al treilea din stânga), în vârstă de 22 ani,este singurul campion european la canotaj din istoria Vrancei. Tânărul este născut în comuna Păuneşti şi nu s-a gândit niciodată că o să facă sport de performanţă, mai cu seamă canotaj. Aventura lui în această lume a sportului cu vâsle şi rame a început în urmă cu şapte ani, pe când era în clasa a IX-a la un liceu din municipiul Adjud.

Sursa Federaţia Română de Canotaj 

canotaj vrancea

„Canotajul este un sport care solicită forţă, supleţe, coordonare şi rezistenţă. Implică un grad mare de efort fizic. Pentru mine, canotajul nu este un sport, este un mod de viaţă. Îmi vine tot timpul să mă antrenez”, ne-a spus Iulian.

În prezent,  Iulian Chelaru este component al Clubului Dinamo Bucureşti. Ţelul său în viaţă este să aibă un parcurs cât mai bun şi să devină campion mondial cu echipa de seniori şi să participe la Jocurile Olimpice din 2024.

Vă mai recomandăm:

Canotajul românesc are şi viitorul asigurat! Performanţe excepţionale  obţinute de juniori la CM de la Plovdiv

Elisabeta Lipă: România este mai săracă fără „amiralul flotei româneşti”. Mesajele lui Bute şi Tecău după decesul lui Patzaichin

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite