Un profesor din Vrancea s-a salvat de la moarte după ce a mâncat timp de trei luni doar alune

Un profesor din Vrancea s-a salvat de la moarte după ce a mâncat timp de trei luni doar alune

Ionica Sava are acasă peste 100 de aluni

După această experienţă, profesorul şi-a dedicat o mare parte din viaţă studiului şi îngrijirii alunilor şi spune că a descoperit puterea miraculoasă a acestei plante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul Ionică Sava, în vârstă de 82 de ani, din satul Cândeşti, comuna Dumbrăveni, a descoperit puterea miraculoasă a alunului în tinereţe.

Avea doar 25 de ani când medicii i-au descoperit calculi renali uriaşi, care îi puneau în pericol viaţa. Ionică Sava spune că s-a pus problema unei operaţii, dar dată fiind conformaţia sa fizică, de tânăr plăpând, medicul nu şi-a luat o asemenea responsabilitate, precizându-i că nu va putea rezista operaţiei şi va muri.

Medicul i-a oferit un tratament care nu şi-a dovedit deloc calităţi terapeutice,înrăutăţindu-i stare de sănătate, ajungând să aibă dureri îngrăzitoare. Ulterior, dintr-o întâmplare fericită, a găsit într-o casă o carte de farmacie din care a aflat că alunul este o plantă miraculoasă în tratarea calculilor renali.

„Aveam pietre mari de tot la rinichi şi nu aş fi putut rezista unei operaţii. Medicul mi-a şi zis că n-au să rezist cu acele dureri. Am citit  despre alune şi timp de trei luni am făcut tratament doar cu miez de alună, care dizolvă calculii renali. Alunele mi-au salvat viaţa”, mărturiseşte profesorul din Cândeşti.

Bărbatul are astăzi 83 de ani, este foarte activ şi în prezent alunele constituie şi baza alimentaţiei sale. Din fructe obţine chiar şi lapte, pe care şi-l prepară cu ajutorul unui aparat pe care l-a comandat special din Ungaria.

„Laptele de alune este foarte hrănitor. Orice mâncare poţi să faci din alune, chiar şi tort. Eu am renunţat de câţiva ani să mai consum carne şi mă simt excelent”, se laudă acesta.

Ionică Sava are acasă peste o sută de aluni, pe care i-a selecţionat din toată Europa, terenul pe care a cultivat plantele denumindu-l în mod simbolic „Parcul European al alunilor înfrăţiţi”. În acest loc îşi petrece cea mai mare parte a timpului.

De altfel, pe plan ştiinţific s-a demonstrat că alunele au capacitatea de a dizolva calculii renali şi calculii din vezica urinară.

 

Mai puteţi citi:

Povestea tinerei care a supravieţuit miraculos unei hemoragii cumplite pentru care a fost operată de cinci ori în 48 de ore: „Nu avea nicio şansă

Recuperarea unei tinere care a supravieţuit unei sarcini extrauterine cu numeroase complicaţii este considerată atât de familie, cât şi de medicii care au îngrijit-o un adevărat miracol. Botoşăneanca intrase în comă după ce a sângerat 15 ore, corpul tinerei revenindu-şi miraculos după trei săptămâni de luptă în care nimeni nu-i mai dădea nicio şansă.

Femeia care s-a vindecat de cancer în fază terminală, în mod miraculos, dezvăluie reţeta-minune prin care a fentat moartea

Bolnavă de cancer de col în fază terminală, suceveanca Doina Lehaci (55 ani) a reuşit să se vindece complet după doi ani de tratamente neconvenţionale. Femeia care s-a vindecat de cancer a dezvăluit reţeta care a reuşit ceea ce nu sunt în stare să facă marile companii farmaceutice la nivel mondial.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările