Suma colosală pe care au pregătit-o autorităţile din Vrancea pentru marcarea Zilei Unirii Principatelor Române

Suma colosală pe care au pregătit-o autorităţile din Vrancea pentru marcarea Zilei Unirii Principatelor Române

24 ianuarie 2017

Consiliul Judeţean Vrancea a demarat procedurile de atribuire a contractului având ca obiect organizarea evenimentului "24 ianuarie 2018 – 159 de ani de la Unirea Principatelor Române".

Ştiri pe aceeaşi temă


Pentru acest eveniment, Consiliul Judeţean a pus la bătaie 560.400 de lei, fără TVA, adică în aproximativ 600.000 de lei, la care se adaugă alţi peste 76.000 de lei cu care va contribui Primăria Municipiului Focşani.

"Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 rămâne în conştiinţa românilor ca o zi de o importanţă deosebită, Consiliului Judeţean Vrancea revenindu-i datoria de onoare de a organiza manifestări care să evoce şi care să aniverseze cei 159 de ani de la Mica Unire de la Focşani, mai ales că în acest an România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1918, iar Unirea de la 1859 de la Focşani simbolizează unul din primii paşi ai românilor de a făuri visul lor de veacuri, acela de a avea o Românie Unită", argumentează organizatorii alocarea de bani.

Potrivit acestora, programul din acest an al evenimentului ”24 ianuarie 2018 – 159 de ani de la Unirea Principatelor Române” va include un moment evocator care va readuce pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani atmosfera din perioada Micii Uniri, moment ce se va finaliza cu Hora Unirii şi un dineu oficial oferit invitaţilor la eveniment.

Astfel, în  data de 24 ianuarie 2018, în intervalul orar 15.30 – 17.00, vor avea loc recitaluri şi concursuri în perimetrul Pieţei Unirii din Municipiul Focşani iar artiştii invitaţi să presteze la eveniment sunt Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Sebastian Stan, Vlad Rădescu, Sebastian Ioniţă, Ioan Isaiu, Claudiu Istudor, Ştefan Dinu, Bogdan Jianu, Mihai Gheorghiu, Adrian Damian, Aureliu Surulescu, Adrian Curpene, Ion Dichiseanu, George Costin, Veta Biriş şi Lucian Iancu.

În aceeşi bani este inclus şi transportul a circa 2.000 de vrânceni din localităţile judeţului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările