Protest: localnicii din comuna Urecheşti au plantat flori în craterele din drumul judeţean. Gropile se numesc PSD, adică Puterea Satului Domină

Protest: localnicii din comuna Urecheşti au plantat flori în craterele din drumul judeţean. Gropile se numesc PSD, adică Puterea Satului Domină

Primarul din Urecheşti, Nistor Bratosin, a înfrumuşeţat gropile

Nemulţumiţi de starea drumului judeţean care le traversează comuna, localnicii au vopsit toate gropile din asfalt. Ei acuză administratorul drumului de rea credinţă pentru că nu a făcut nicio lucrare de reabilitare de peste 20 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 3 km din drumul judeţean 205 B se află pe teritoriul comunei Urecheşti. Drumul a fost inclus pe mai multe liste de proiecte pentru reabilitare însă administratorul drumului, în speţă Consiliul Judeţean Vrancea, l-a ocolit de fiecare dată.

În timp, asfaltul turnat încă de pe vremea regimului comunist s-a degradat continuu iar numărul gropilor a crescut pe zi ce trece. Sute de maşini trec zilnic pe acest drum.

Şoferii încearcă să ocolească gropile însă fără succes. De aceea, autorităţile locale au încercuit gropile cu vopsea albă şi roşie pentru ca şoferii să le poată vedea mai bine. Fiecare groapă a fost marcată cu denumirea PSD, adică „Puterea Satului Domină”.
Mai mult, au pus şi câteva flori, astfel încât gropile să fie vizibile de la distanţă.

„Sunt foarte multe gropi, nu prea reuşim să le ocolim. Jale mare. Sunt de mulţi ani gropile astea aici şi nu se face nimic. Consiliul Judeţean nu ajută cu nimic la Urecheşti”, a declarat unul dintre participanţii la trafic.

„Nici nu mai ştiu de câte ori am reparat maşina. Din ce ştiu eu, în ultimii 30 de ani s-au pus doar petice de asfalt, doar aşa, la alegeri”, a spus un alt şofer.

„Acum vreo cinci ani s-au mai astupat nişte găuri, în rest nimic. Faptul că s-au vopsit gropile,  este bine, că le vedem, dar în gropi tot dai”, îşi spun supărarea şoferii.

În fiecare lună, cei care merg pe acest drum sunt nevoiţi să-şi repare maşinile. Oamenii au ajuns la disperare şi nu înţeleg de ce administraţia judeţeană nu reabilitează cei 3 km din acest drum.

„Noi, ca şi consilieri, trebuie să apărăm interesele comunei noastre şi ale cetăţenilor. În mandatul trecut am fost patru ani viceprimar şi cu toate eforturile, rugăminţile şi adresele făcute nu s-a rezolvat nimic. Acest drum este al Consiliului Judeţean şi noi nu avem voie să facem nimic pe el. Cineva trebuie să ia atitudine”, a declarat Nicuşor Lupu, consilier local în Urecheşti.

La rândul său primarul este supărat că toată lumea îl înjură pe el şi nu pe administratorul drumului, în speţă Consiliul Judeţean, care şi ieri a tăiat comuna Urecheşti de pe listă în privinţa fondurilor pentru reparaţii de drumuri.

Mai mult decât atât, consiliul local ar dori să preia în administrarea drumul, să-l repare, numai că cei de la Consiliul Judeţean evită un răspuns.

„Aceste gropi ne-au dat bătăi de cap de 25 de ani. Cetăţenii comunei Urecheşti nu sunt cetăţeni din lumea a treia, veniţi din Somalia. Suntem şi noi ca toţi oamenii. La fiecare rectificare de buget comuna Urecheşti primeşte zero lei. Toţi banii se dau pe clientelă politică. Acest drum aparţine Consiliului Judeţean şi nu s-a făcut nimic. În 2008, era o pancartă pe care se menţiona că acest drum este în reconstruire. Au venit cu reconstruirea de la Odobeşti prin Coteşti şi la intrare în comuna Urecheşti s-au oprit. Pentru cei trei kilometri s-au semnat recepţii de lucrări şi nu s-a turnat o lingură de asfalt. Suntem la 10 km de Focşani, este o ruşine. Am scris pe gropi PSD, adică Puterea Satului Domină. Am un tabel cu 500 de semnături din sat, care solicită consiliului local să preia în administrare acest drum. Am făcut cinci adrese la Consiliul Judeţean şi nu am primit nici un răspuns. Oamenii nu înjură administratorul drumului, ci primarul”, spune Nistor Bratosin, primarul comunei Urecheşti.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea nu au fost de găsit să spună punctul de vedere vizavi de situaţia de la Urecheşti, pe care o cunosc foarte bine.

Drumul judeţean 205 B face legătura între drumul european 85 şi centrul comunei Urecheşti. Drumul este intens circulat, atât de către oameni din Vrancea cât şi din alte judeţe. Pe acest drum se ajunge la două mănăstiri situate în comuna Urecheşti.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Protest inedit. Locuitorii din Sihlea dau la peşte în bălţile din craterele drumului judeţean de balast care nu a fost reparat niciodată

Sătui de craterele de pe drum, sătenii din Voetin, comuna Sihlea, au ales un mod inedit de protest - au dat la peşte în bălţile formate după ploaie. Oamenii sunt revoltaţi că de ani de zile nu-i bagă nimeni în seamă şi drumul se degradează continuu.

Drum judeţean de toată jena între Băleşti şi Bogza. Balastul pentru 7,8 kilometri a ajuns doar pentru 2 kilometri

Drumul judeţean 205 F, care face legătura între Băleşti şi Bogza, este la ora actuală aproape impracticabil.

PSD egal Puterea Satului Domină

Imagini din aceeasi galerie
  • PSD egal Puterea Satului Domină
  • Localnicii au vopsit gropile din asfalt
  • În unele gropi au fost plantate şi flori
  • Nistor Bratosin, primarul din Urecheşti, spune că autorităţile de la judeţ să fac că plouă când aud de reparaţii la drum
  • Localnicii au plantat flori în gropile din şosea
  • Nistor Bratosin înfrumuseţează gropile din asfalt
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările