Profesorii de la BAC şi evaluarea naţională vor primi bani

Numai pentru examenul naţional de bacalaureat sunt angrenaţi circa 500 de profesori evaluatori. Toţi dascălii îşi vor primi banii şi pentru perioada din urmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorii care fac parte din comisiile de evaluare pentru examenul naţional de bacalaureat, examenele de absolvire certificare a competenţelor profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal vor fi remuneraţi conform unui ordin al MECTS emis în urmă cu trei zile.

Conform documentului, preşedinţii comisiilor de examen vor primi 400 sau 425 de lei, în funcţie de numărul candidaţilor, vicepreşedintele, secretarul şi membrii comisiei, 275 de lei iar asistenţii câte 25 de lei pe zi. Cheltuielile de deplasare ale profesorilor vor fi suportate din bugetul inspectoratului judeţean.

„Şi eu am cerut ministrului, chiar la ultima videoconferinţă, să emită acest ordin pentru că riscam să nu avem cu cine să facem aceste comisii. Profesorii nu veneau în regim de voluntariat", a declarat Iordache Bostan, inspector şcolar general al IŞJ Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările