Parteneriat pentru susţinerea Căminului pentru Persoane Vârstnice “O nouă şansă“ din Mărăşeşti

Parteneriat pentru susţinerea Căminului pentru Persoane Vârstnice “O nouă şansă“ din Mărăşeşti

Clubul Rotary Varana Focşani s-a implicat recent într-o nouă acţiune umanitară, de data aceasta pentru susţinerea beneficiarilor Căminului pentru Persoane Vârstnice “O nouă şansă“ din Mărăşeşti, prin încheierea unui parteneriat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Membrii Clubului Rotary Varana Focşani au decis să ofere sprijinul pentru înfiinţarea şi dotarea unui club numit generic “Clubul Speranţei“, unde persoanele vârstnice să găsească un loc plăcut de recreere.

Printre obiectele donate Căminului se numără un televizor LCD, mobilier şi rafturi pentru amenajarea unei biblioteci, DVD player, două frigidere, un cuptor cu microunde, un aspirator profesional, tensiometre, carti, reviste si DVD-uri.

“Această acţiune face parte dintr-un program mai mare de voluntariat. Am reuşit, prin voluntariat, să facem câte ceva în privinta igienizării câtorva saloane, a parcului de aici din faţă, de fapt, câte puţin din toate. Intenţia noastră este să transmitem la cât mai mulţi oameni de bine dorinţa de a se implica prin efort propriu. Nu trebuie bani mulţi, trebuie să trezeşti acel sentiment că din voluntariat se pot naşte lucruri frumoase“, a declarat Elena Stoica, presedinta Clubului Rotary.

De remarcat a fost şi participarea în cadrul acestui parteneriat a 19 voluntari care au ajutat la igienizarea mai multor saloane, a toaletelor, a holurilor, dar şi a micului parc din faţa instituţiei.

În acest moment, Căminul găzduieşte 38 de beneficiari din cele 44 locuri disponibile. Vârstnicii deplasabili au participat la o masă festivă oferită în incinta clubului si au primit sacose cu diverse obiecte de toaleta, dar si hrana si fructe. 

“Mulţumesc pentru donaţiile pe care le-aţi făcut acestui cămin, dar cel mai important lucru pe care consider că o să-l avem este parteneriatul pe care il începem pentru o perioadă mai lungă. Acest parteneriat îl văd ca o susţinere din partea dumneavoastră, nu neapărat materială, ci spirituală şi promovarea activităţii pe care noi o facem aici. Cel mai important lucru este ca lumea să ştie că noi avem grijă de oameni”, a declarat Daniel Drăgan, directorul Căminului.

La finalul acţiunii, voluntarii au primit diplome pentru activitatea lor. Diplome pentru grija pe care o au de beneficiarii instituţiei au primit şi angajaţii Căminului “O nouă şansă“  din Mărăşeşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările