Localnicii unei comune, terorizaţi de un vecin iubitor de animale. Zeci de câini şi pisici le fac viaţa un calvar VIDEO

Localnicii unei comune,
terorizaţi de un vecin iubitor de animale. Zeci de câini şi pisici le fac viaţa un calvar VIDEO

Câinii zburdă liberi pe străzi FOTO SB

Ei s-au plâns autorităţilor din comună, primar şi poliţie, dar în afară de mici intervenţii pe lângă proprietarul animalelor nu s-a rezolvat mare lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi locuitori din comuna Vintileasca au depus reclamaţii cu privire la zeci de câini şi pisici fără stăpân care sunt crescuţi de o familie din localitate.

Petiţionarii susţin că animalele creează probleme, în sensul că atacă oamenii, inclusiv copiii, fac mizerie, dar mai ales sunt un pericol pentru sănătatea oamenilor.

Ei spun că animalele sunt hrănite de o familie de intelectuali, oameni de vază în comună, care ar putea să le îngrijească într-un spaţiu închis, astfel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

Oamenii şi-au pierdut speranţa că autorităţile vor lua atitudine, după ce au făcut mai multe adrese către Primărie şi instituţiile abilitate..

„De un an de zile trăiesc împreuna cu familia mea în teroare. Vecinii noştri, în special vecina, îngrijesc 12 câini şi peste 20 de pisici (ţin să precizez că locuim la ţară, dar la bloc ). Câinii sunt împărţiţi în două haite, una la bloc unde locuiesc şi eu, iar cealaltă într-o gradină a vecinilor mei, dar acolo circulă liberi prin toate grădinile, atacând chiar şi animalele oamenilor din împrejurimi. Poliţia ridică din umeri, primăria cam la fel, îmi dau dreptate verbal şi cam atât. Pe scara blocului, inclusiv la uşa mea, dorm pisicile, îşi fac nevoile, inclusiv pe uşa mea, nu mai spun de preşul de la uşă... Eu am doi copii, o fată de 13 ani şi un băiat de 4 ani. Băiatul toata vara a fost terorizat de pureci, a fost plin de bube, inclusiv în momentul de faţă, nu poate dormi noaptea de mâncărimi”, ne-a precizat Petrişor Noapteş, unul dintre petiţionari.

Primarul comunei cunoaşte situaţia şi spune că în ultimul timp a încercat să ia unele măsuri care să estompeze din amploarea fenomenului.

„Noi i-am făcut familiei în cauză mai multe adrese şi am încercat să capturăm câinii, dar proprietarii au devenit recalcitranţi. Pe o parte din ei, cei de la bloc, au înţeles să-i ţină legaţi, dar mai au o gospodărie în sat unde câinii sunt lăsaţi liberi. Am făcut şi o campanie de sterilizare a animalelor, o parte din câini i-am sterilizat. Toţi suntem iubitori de animale, dar nici aşa. Deocamdată, nu a fost muşcat nimeni, dar câinii se reped permanent la oameni”, ne-a declarat primarul Tudorel Vîlcociu.

Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la proprietarii animalelor, dar aceştia nu au fost de găsit.

Vă mai recomandăm:

Regulament revoltător pentru iubitorii de animale: pisici şi câini în locuinţele din Focşani doar cu semnătura vecinilor

100 de lei, preţul pentru care Primăria Focşani te scapă de câinele pe care nu-l mai vrei. Cât costă în schimb serviciile în regim de pensiune pentru un câine

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările