FOTO VIDEO Comemorarea eroilor Revoluţiei la Focşani, cu reproşuri la adresa şefului judeţului. Revoluţionar: „De fiecare dată trimite un valet“

FOTO VIDEO Comemorarea eroilor Revoluţiei la Focşani, cu reproşuri la adresa şefului judeţului. Revoluţionar: „De fiecare dată trimite un valet“

Eroii Revoluţiei au fost evocaţi la Focşani

Evocarea evenimentelor de acum 30 de ani a avut loc la monumentul eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, din centrul Focşaniului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari şi Garnizoana din Focşani, au evocat vineri, 20 decembrie, eroii Revoluţiei Române din Decembrie 1989, la monumentul din Grădina Publică din Focşani închinat victimelor.

Comemorarea s-a făcut printr-un scurt moment religios, urmat de alocuţiuni. Unul dintre participanţi, Constantin Crăciun, cunoscut sub numele de Ţăranul Sărac, revoluţionar cu acte, îmbrăcat pentru acest moment în costul de dac, i-a reproşat preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, că nu vine niciodată la astfel de acţiuni, cum de altfel nu a fost prezent nici astăzi.

”Treizeci de ani de zile de când comemorăm, dânsul nu a avut ocazia să vină în mijlocul nostru să ne reprezinte. De fiecare dată trimite câte un valet şi ne spune că vorbeşte din partea domnului Oprişan”, a spus Constantin Crăciun.

“Valetul” invocat de “Ţăranul Sărac” a rostit următorul discurs: „Sunt onorat să fiu mandatat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan, pentru a vă transmite mesajul domniei sale cu ocazia acestei zile importante”, a spus Dănuţ Cristian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.


Şi premierul Ludovic Orban a avut un mesager, prin prefectul Gheorghiţă Berbece, care a dat citire textului şefului guvernului. Cu această ocazie, au mai ţinut discursuri reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari şi primarul Focşaniului Cristi Misăilă, care a înmânat plachete omagiale urmaşilor victimelor revoluţiei şi unui număr important de revoluţionari.

În memoria celor 11 vrânceni care şi-au pierdut viaţa în sângerosul decembrie 1989, cei prezenţi la ceremonie au depus coroane de flori.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: